‘Onvoldoende personeel voor inbouw ERTMS in treinmaterieel’

ERTMS pilot, Utrecht-Amsterdam

De inbouw van het beveiligingssysteem ERTMS in het treinmaterieel is een karwei met een omvang waarvoor op dit moment geen personeel beschikbaar is. Daarom dienen er diverse maatregelen genomen te worden om te voorkomen dat een tekort aan medewerkers de plannen onuitvoerbaar maakt. Dat kwam bij een co-creatiesessie over ERTMS naar voren, waaraan diverse spoordeskundigen deelnamen.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

2 reacties op “‘Onvoldoende personeel voor inbouw ERTMS in treinmaterieel’”

Arco Sierts|22.07.15|14:00

Dan laten we de inbouw toch niet door het conglomoraat Ricardo / Lloyds / NedTrain doen, maar door partijen die wel kunnen performen als het moet? En waarom zou je gedetailleerde kennis over ERTMS moeten hebben om zoiets te kunnen? Zoiets dient omwille van de kosten per definitie als een ‘Ikea-achtige’ serieklus uitgevoerd te worden! Algemene installatievaardigheden, 1 dag introductie & procedure en 1 dag ‘hands-on’ & toets lijken me meer dan voldoende. Het is geen rocket-science :)

Paul Lamote|24.07.15|14:42

Goed nieuws. Dan gaat deze grootste geldverspilling uit de geschiedenis misschien wel niet door.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

‘Onvoldoende personeel voor inbouw ERTMS in treinmaterieel’ | SpoorPro.nl

‘Onvoldoende personeel voor inbouw ERTMS in treinmaterieel’

ERTMS pilot, Utrecht-Amsterdam

De inbouw van het beveiligingssysteem ERTMS in het treinmaterieel is een karwei met een omvang waarvoor op dit moment geen personeel beschikbaar is. Daarom dienen er diverse maatregelen genomen te worden om te voorkomen dat een tekort aan medewerkers de plannen onuitvoerbaar maakt. Dat kwam bij een co-creatiesessie over ERTMS naar voren, waaraan diverse spoordeskundigen deelnamen.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

2 reacties op “‘Onvoldoende personeel voor inbouw ERTMS in treinmaterieel’”

Arco Sierts|22.07.15|14:00

Dan laten we de inbouw toch niet door het conglomoraat Ricardo / Lloyds / NedTrain doen, maar door partijen die wel kunnen performen als het moet? En waarom zou je gedetailleerde kennis over ERTMS moeten hebben om zoiets te kunnen? Zoiets dient omwille van de kosten per definitie als een ‘Ikea-achtige’ serieklus uitgevoerd te worden! Algemene installatievaardigheden, 1 dag introductie & procedure en 1 dag ‘hands-on’ & toets lijken me meer dan voldoende. Het is geen rocket-science :)

Paul Lamote|24.07.15|14:42

Goed nieuws. Dan gaat deze grootste geldverspilling uit de geschiedenis misschien wel niet door.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.