Oude stoomlocomotief trekt Intercity van het spoor

Een vrachtauto die afgelopen vrijdag op een overweg de bovenleiding kapot reed, deed een intercity stranden tussen Hoorn en Enkhuizen. Hulp kwam uit onverwachte hoek: de museumstoomtram die normaal gesproken tussen Hoorn en Medemblik rijdt, trok de intercity richting het eindstation. 

De Museumstoomtram Hoorn-Medemblik (en een oude diesel) werd aan de intercity gekoppeld en sleepte de gestrande intercity weg. De locomotief is onderdeel van een collectie stoomlocomotieven en wagons uit de negentiende eeuw die tussen Hoorn en Medemblik rijden als onderdeel van een rijdend museum.

Busvervoer

Reizigers tussen de twee stations moesten met de bus verder, wat een vertraging van tussen de 15 tot 30 minuten opleverde. De rest van de dag reden er geen treinen meer tussen Hoorn en Enkhuizen, want de storing was pas ’s nachts verholpen. Op zaterdagochtend konden de moderne intercity’s weer volgens de dienstregeling op het traject rijden.

Het museum maakte een filmpje van de wegsleepactie. Deze kun je via de Facebookpagina bekijken. Ook op YouTube verschenen filmpjes:

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.