Onderhoud, metro's, London Underground

Alstom rondt modernisering 106 metrostellen Londen af

Alstom heeft de modernisering van 106 metrostellen van de Northern Line van het metronetwerk in Londen afgerond. Alstom werkte in dit tweejarige vernieuwsingsprogramma samen met London Underground. Een kwart van het totaal aantal reizigers van de London Underground maken gebruik van de Northern Line. Dagelijks reizen er één miljoen mensen op dit traject. De Northern Line doorkruist Londen van noord naar zuid en heeft 50 stations over een lengte van 58 kilometer.

De teams van Alstom in het Britse Morden en Golders Green Metro Traincare Centres hebben over een lengte van elf kilometer de linoleum vloeren vervangen. Ook hebben ze ruim 15.000 ramen graffiti vrij gemaakt en ruim 27.000 rugleuningen van stoelen vervangen. Per metrostel zijn er ongeveer 35.000 componenten vervangen. Alle 106 metrostellen zijn na de vernieuwing weer in gebruik te nemen.

Northern Line

“Het team dat aan dit project heeft gewerkt heeft fantastisch werk geleverd. Ik weet zeker dat de reizigers hier niks van hebben gemerkt tot aan het moment dat ze in de eerste vernieuwde metro stapten”, aldus Piers Wood van Alstom Transport UK.

Stevyn Walder van Northern Line Trains: “Dankzij de vernieuwing van het materieel zien de metro’s op de Northern Line er mooier uit dan ooit. Reizigers die op deze metrolijn reizen kunnen een schoner en meer comfortabele omgeving verwachten gedurende hun reis.”

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.