Hyperloop, ontwerp, Tesla Motors

Flitstrein hyperloop krijgt eerst testcircuit

Er komt binnenkort een testcircuit voor de Hyperloop, een soort flitstrein die een snelheid van 1220 kilometer kan bereiken. Dat heeft de topman van Tesla Motors op Twitter bekendgemaakt. Tesla Motors is een Amerikaanse producent van elektrische auto’s.

Musk was initiatiefnemer van de Hyperloop, maar inmiddels heeft het bedrijf Hyperloop Transportation Technologies het project overgenomen. De Tesla-directeur blijft wel zijdelings bij het project betrokken en en heeft in die hoedanigheid bekendgemaakt dat het testcircuit waarschijnlijk in Texas wordt gebouwd.

Hyperloop

Pods, met daarin de passagiers, reizen door de afgesloten Hyperloop-buis. Dat doen zij niet op rails maar op luchtkussens. Het grote voordeel daarvan is dat er weinig weerstand is, waardoor topsnelheden kunnen worden behaald.

De testbaan wordt gebruikt om de Pods te testen die door de buizen heen moeten schieten, met meerdere mensen aan boord. Musk overweegt ook om jaarlijkse studentenraces te organiseren met zelf gebouwde Pods. De kans is aanwezig dat er jaarlijkse studentenraces gehouden zullen worden, om te zien wie de beste en snelste Pods kunnen bouwen.

Bouw

Hyperloop Transportation Technologies wil de Hyperloop voor 2024 gebouwd hebben. De eerste trein zou tussen Los Angeles en San Francisco moeten rijden met een reistijd van dertig minuten.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “Flitstrein hyperloop krijgt eerst testcircuit”

Erdy Boer|16.01.15|15:03

Zou ook graag hier eens een test rit mee willen maken.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.