Fyra, AnsaldoBreda, hogesnelheidstrein

Hitachi brengt bod uit op treinfabrikant Fyra

Het Japanse bedrijf Hitachi heeft een bod uitgebracht op de Italiaanse treinbouwer AnsaldoBreda, fabrikant van de hogesnelheidstrein Fyra. Dat meldt Finmeccanica, de moedermaatschappij van AnsaldoBreda. “Finmeccanica zal het bod nu bestuderen om vervolgens eventueel het onderhandelingsproces op te starten”, aldus de treinfabrikant.

Hitachi is volgens Finmeccanica een van de twee bedrijven die geselecteerd zijn door de adviseurs en zijn toegelaten tot de laatste fase voor de aankoop van AnsaldoBreda. China CNR is het andere bedrijf dat in de onderhandelingen zit over de overname. Finmeccanica maakt alleen melding van een bod op AnsaldoBreda en noemt verder geen bedrag. De definitieve beslissing over het overnamebod valt naar verwachting voor het einde van het jaar.

Verkoop

Als Hitachi de activiteiten van Finmeccanica overneemt, dan is het Japanse bedrijf in een klap een van de grootste treinfabrikanten naast het Duitse Siemens, het Canadese Bombardier en het Franse Alstom. Het was al langer bekend dat Finmeccanica AnsaldoBreda wilde verkopen, om zich volledig toe te kunnen leggen op luchtvaart en defensie.

Aanvankelijk toonden verschillende buitenlandse groepen interesse voor AnsaldoBreda en Ansaldo STS, maar op het einde bleven enkel nog Hitachi en het Chinese China CNR over.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Hitachi brengt bod uit op treinfabrikant Fyra | SpoorPro.nl
Fyra, AnsaldoBreda, hogesnelheidstrein

Hitachi brengt bod uit op treinfabrikant Fyra

Het Japanse bedrijf Hitachi heeft een bod uitgebracht op de Italiaanse treinbouwer AnsaldoBreda, fabrikant van de hogesnelheidstrein Fyra. Dat meldt Finmeccanica, de moedermaatschappij van AnsaldoBreda. “Finmeccanica zal het bod nu bestuderen om vervolgens eventueel het onderhandelingsproces op te starten”, aldus de treinfabrikant.

Hitachi is volgens Finmeccanica een van de twee bedrijven die geselecteerd zijn door de adviseurs en zijn toegelaten tot de laatste fase voor de aankoop van AnsaldoBreda. China CNR is het andere bedrijf dat in de onderhandelingen zit over de overname. Finmeccanica maakt alleen melding van een bod op AnsaldoBreda en noemt verder geen bedrag. De definitieve beslissing over het overnamebod valt naar verwachting voor het einde van het jaar.

Verkoop

Als Hitachi de activiteiten van Finmeccanica overneemt, dan is het Japanse bedrijf in een klap een van de grootste treinfabrikanten naast het Duitse Siemens, het Canadese Bombardier en het Franse Alstom. Het was al langer bekend dat Finmeccanica AnsaldoBreda wilde verkopen, om zich volledig toe te kunnen leggen op luchtvaart en defensie.

Aanvankelijk toonden verschillende buitenlandse groepen interesse voor AnsaldoBreda en Ansaldo STS, maar op het einde bleven enkel nog Hitachi en het Chinese China CNR over.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.