Rails, spoor

Spoorherstel Geleen na overwegbotsing met vrachtauto

Sinds dinsdagmiddag wordt gewerkt om schade aan het spoor bij Geleen te herstellen. Eerder op de dag botste daar een trein tegen een stilstaande vrachtauto op een overweg. Er zijn geen gewonden gevallen, zo heeft ProRail laten weten. De herstelwerkzaamheden aan het spoor zullen naar verwachting tot woensdagochtend duren. 

De spoorwegbeheerder spreekt van een ‘flinke ravage’. Er wordt mogelijk dan ook nog de gehele dag aan het herstel van het spoor gewerkt, zo meldt ze. NS laat weten dat de verstoring voor reizigers woensdag rond 10.30 uur verholpen zal zijn.

Overweg

De vrachtauto in kwestie stond stil op een overweg bij het Limburgse Geleen. De trein kon niet op tijd stoppen om een botsing te voorkomen. Waarom het voertuig op die plek stil stond is niet bekend en wordt momenteel onderzocht.

Wegens de herstelwerkzaamheden ligt het treinverkeer tussen Sittard en Heerlen plat. Er worden bussen ingezet om reizigers op de plaats van bestemming te krijgen.

Schade

Bekijk hieronder beelden van de schade:

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.