Hogesnelheidstrein Thalys, centraal station Rotterdam

Personeel onderhoudswerkplaats NMBS legt werk neer

Een tiental werknemers van NMBS Technics heeft maandagochtend spontaan het werk neergelegd op de onderhoudswerkplaats in Vorst. Eerder had de helft van de nachtploeg het werk al onderbroken uit protest tegen de werkdruk en de slechte werkomstandigheden. Het personeel van NMBS Technics is verantwoordelijk voor het onderhoud van de Thalys- en de Eurostar-treinen.

De staking heeft maandagochtend weinig gevolgen gehad voor het internationaal reizigersverkeer, maar mogelijk kunnen er later op de dag vertragingen ontstaan. Het is al langere tijd onrustig bij NMBS Technics. Het personeel kondigde vrijdag al een staking aan vanaf maandag 28 juli om 21.00 uur. Ook op 3 juli werd het werk neergelegd.

Banen schrappen

De werknemers protesteren tegen plannen van de directie om vanaf 2017 80 vaste banen te schrappen in de werkplaats. Begin 2013 waren er nog 344 vaste medewerkers in dienst bij NMBS Technics in Vorst. De directie is tegelijkertijd ook van plan om zo’n twintig nieuwe medewerkers aan te trekken, meldt de Gazet van Antwerpen.

De stakende personeelsleden klagen over de alsmaar toenemende werkdruk. Er moet steeds meer werk worden uitgevoerd met een afnemend aantal personeelsleden.

U las zojuist één van uw gratis premium artikelen

Uw abonnement helpt onze journalisten bij het zoeken naar de waarheid in de spoorsector.

Onbeperkt lezen? Stap nu in en profiteer van de introductieaanbieding ‘eerste maand gratis.

start 1 maand gratis proefabonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.