Spoorsector in de problemen door tekort aan treinonderdelen

NedTrain, onderhoud, werkplaats, Leidschendam, treinen, NS

De spoorsector loopt voor miljoenen euro’s risico doordat onderdelen van treinen niet meer leverbaar zijn terwijl het materieel nog lang niet is afgeschreven. Door de toename van elektronica en megatronica komt het steeds vaker voor dat treinen, of onderdelen daarvan, niet meer verkrijgbaar zijn. Om de onevenredige impact van obsolescence, oftewel ’het in onbruik raken’ van onderdelen, te minimaliseren is een goede samenwerking tussen de gebruiker en de leverancier nodig. Dat werd duidelijk tijdens een bijeenkomst van de Kenniskring Materieelonderhoud bij NedTrain in Leidschendam. Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “Spoorsector in de problemen door tekort aan treinonderdelen”

Florian Scholten|12.06.14|14:46

Dit komt ook deels door dat we jaren geleden zo hebben bezuinigd op onderdelen en nu komen we ze allemaal tekort en moeten we ze inkopen en dat kost zoveel geld dat bewaren van ondelen in voorraad op jaren goedkoper is dan dit. Wanneer gaat men is beseffen dat we toch niet goed bezig zijn?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.