Jongeren. techniek, Strukton Rail

Strukton Rolling Stock opent deuren voor jong talent

Strukton Rolling Stock in Enschede opent op donderdag 26 juni haar werkplaats voor jong talent. Jonge bezoekers in leeftijd van 10 tot 14 jaar oud krijgen op de werkplaats uitleg over hoe treinen rijden. Strukton Rolling Stock houdt zich bezig met de ontwikkeling, productie en levering van aandrijfsystemen, boordnetomvormers en voertuigbesturingssystemen voor treinen. Strukton zet zijn standaardmodules in voor oplossingen voor de renovatie van treinen, trams en metro’s.

Strukton Rolling Stock zorgt voor de onderdelen van bijvoorbeeld de monorail in Kuala Lumpur en Brazilië, locomotieven in India en Zuid-Afrika, maar ook de NS-treinen in Nederland. De jonge bezoekers kunnen, eventueel met hun ouders, de werkplaats bezoeken.

Talentontwikkeling

Het spoorbedrijf draagt met de open dag bij aan het Oog voor Talent. Dit project van de gemeente Enschede draait om talentontwikkeling bij de jeugd in Enschede. Talentbegeleiding helpt kinderen en jongeren met het ontdekken van hun unieke persoonlijke eigenschappen en vaardigheden. Dit zorgt voor een sterk zelfbewustzijn en oriëntatie op de toekomst.

Aanmelden kan via r.ardesch@enschede.nl. Er is plaats voor maximaal 25 personen.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.