Class 379s, batterijtrein

‘Batterijtreinen op dunne spoorlijnen goedkoop alternatief voor elektrificatie’

De stadsregio Arnhem-Nijmegen gaat onderzoeken of er batterijtreinen kunnen rijden op een aantal minder drukke spoortrajecten in de regio. Deze treinen kunnen ook op niet geëlektrificeerde stukken rijden, waar nu nog alleen dieseltreinen het vervoer verzorgen. Het onderzoek van de stadsregio maakt deel uit van het Europese studieprogramma Sintropher naar verduurzaming en verbetering van de kosteneffectiviteit van het regionale spoor. Het project sluit aan op een pilot met batterijtreinen in het Engelse Derby. Daarnaast is het een aanvulling op een landelijk onderzoek naar vergroening van het spoor. Op basis van de uitkomsten wordt gekeken of dit concept ook kan worden uitgerold op het Nederlandse regionale spoor.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

‘Batterijtreinen op dunne spoorlijnen goedkoop alternatief voor elektrificatie’ | SpoorPro.nl
Class 379s, batterijtrein

‘Batterijtreinen op dunne spoorlijnen goedkoop alternatief voor elektrificatie’

De stadsregio Arnhem-Nijmegen gaat onderzoeken of er batterijtreinen kunnen rijden op een aantal minder drukke spoortrajecten in de regio. Deze treinen kunnen ook op niet geëlektrificeerde stukken rijden, waar nu nog alleen dieseltreinen het vervoer verzorgen. Het onderzoek van de stadsregio maakt deel uit van het Europese studieprogramma Sintropher naar verduurzaming en verbetering van de kosteneffectiviteit van het regionale spoor. Het project sluit aan op een pilot met batterijtreinen in het Engelse Derby. Daarnaast is het een aanvulling op een landelijk onderzoek naar vergroening van het spoor. Op basis van de uitkomsten wordt gekeken of dit concept ook kan worden uitgerold op het Nederlandse regionale spoor.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.