NedTrain, onderhoud, trein

NedTrain gaat Noorse treinen moderniseren

De Noorse Spoorwegen hebben onderhoudsbedrijf NedTrain opdracht gegeven voor de mid-life revisie van twintig Class 73 treinen. NedTrain heeft de opdracht verkregen na een Europese aanbesteding in concurrentie met zes Europese bedrijven. Het gaat onder andere om modernisering van het in- en exterieur en het installeren van een nieuw reizigersinformatiesysteem.

Deze treinen zijn in 1999 en 2000 geleverd door AdTranz (nu Bombardier) en worden door de Noorse Spoorwegen onder meer ingezet op de trajecten tussen Oslo en Trontheim, Bergen, Stavanger, en naar het Zweedse Göteborg.

Audit

Na een intensief offertetraject van enkele maanden, waarbij het Noorse spoorwegbedrijf onder meer een audit op de productie- en engineeringsafdelingen heeft uitgevoerd, is de keuze uiteindelijk op NedTrain gevallen. De Noorse Spoorwegen toonde zich onder de indruk van de moderne productiefaciliteiten in Haarlem en de logistieke planning waar eerder met succes ook oude dubbeldekkers zijn omgebouwd tot gloednieuwe intercity’s. “Deze opdracht is een fantastische stap voor NedTrain op de externe markt en wij zijn dan ook erg blij met de keuze voor NedTrain”, aldus directievoorzitter Michiel van Roozendaal van NedTrain.

De treinen worden per spoor via Zweden, Denemarken en Duitsland naar de werkplaats in Haarlem vervoerd. De eerste Class 73 zal mei 2014 binnenkomen en moet dit najaar gereed zijn voor de eerste tests. Serieproductie start in 2015.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “NedTrain gaat Noorse treinen moderniseren”

Marco Van Gulik|08.05.14|19:05

Dit vind ik wel raar. Ik heb bij NedTrain Tilburg gewerkt en daar werd vertelt de werkplaats moet sluiten want we gaan als hoofd activiteit voor de NS werken en de derde markt stoten we af en wat lees ik nu gaan ze toch de derde markt op. Sorry maar dit is een vuile streek van NedTrain sorry dat ik het zeg.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.