Elektrificatie, Alstom

‘General Electric wil Alstom overnemen’

Het Amerikaanse industrieconcern General Electric (GE) voert gesprekken over een overname van producent van hogesnelheidstreinen Alstom. Dat hebben ingewijden gemeld aan financieel persbureau Bloomberg. GE zou meer dan 9,4 miljard euro over hebben voor Alstom. Dat is 25 procent meer dan de huidige marktwaarde van de treinproducent.

GE and Alstom zouden al gesprekken hebben gevoerd met de Franse overheid over de voorgestelde overname om voor te sorteren op eventuele politieke zorgen die daarover mogelijk ontstaan.

Kosten drukken

Alstom gaat tot 2 miljard euro aan bezittingen verkopen en moet de kosten in april 2016 hebben teruggebracht met 1,5 miljoen euro. Er gaan 1300 banen verloren bij de fabrikant, met name in Europa. Deze maatregelen moet de kosten drukken en het bedrijf winstgevender maken. Het aandeel Alstom is in het afgelopen jaar 20 procent in waarde gedaald.

Alstom Group zegt in een reactie op de berichtgeving niet op de hoogte te zijn van een eventuele overname. De moedermaatschappij geeft aan de “strategische opties van haar bedrijven voortdurend opnieuw te bekijken”. Bij de presentatie van het jaarverslag op 7 mei wordt er een update gegegeven over de toekomstige activiteiten van Alstom.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.