Eurailscout, meetvoertuig

Eurailscout voert inspectieritten uit op Duitse spoor

Eurailscout, meetvoertuig

Strukton-deelneming Eurailscout en Erdmann-Softwaregesellschaft mbH inspecteren op dit moment 5.000 kilometer spoor in Duitsland. Zij doen dat in opdracht van het Duitse ministerie van verkeer en infrastructuur.

Erdmann-Software kreeg opdracht voor de analyse van de meetgegevens en voor het beoordelen van de kwaliteit van de spoorinfrastructuur. Erdmann gebruikt hiervoor het systeem IRISSYS, een veelgebruikt analysesysteem voor raildata. Eurailscout zet voor de inspectieritten de meettrein UFM 120 in. De eerste inspectieritten vonden in februari plaats.

Meetritten

Het is voor het eerst dat het ministerie eigen meetritten laat uitvoeren. Het Duitse ministerie heeft Erdmann en Eurailscout de opdracht verleend vanwege hun ervaring met het vastleggen en analyseren van de status van het spoor in Europa.

De Duitse overheid heeft voor 2013 en 2014 2,75 miljard euro beschikbaar gesteld voor het spoorbeheer en het spooronderhoud. Spoorwegmaatschappij Deutsche Bahn dient met dit bedrag te voldoen aan de vastgestelde kwaliteitscriteria.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.