Foto: www.railpictures.net

Strukton levert omvormers voor locomotieven in Zuid-Afrika

Strukton Rolling Stock gaat nieuwe statische omvormers leveren voor de locomotieven van Transnet Engineering in Zuid-Afrika. Deze locomotieven van het type ‘Class 18E’ worden in Zuid-Afrika veel gebruikt voor goederentransport. Strukton levert ruim 700 stuks.

De huidige motoromvormers brengen hoge kosten met zich mee, zowel in onderhoud als operatie. De door Strukton te leveren technisch complexe omvormers zijn onderhoudsvriendelijker. Ze hebben bovendien zes verschillende uitgangen (outputs), die zijn voorzien van een innovatief koelsysteem. De levering start vanaf medio 2014.

Nieuwe apparatuur

In eerste instantie zal Strukton zeven locomotieven voorzien van nieuwe apparatuur, waarna een uitgebreid testprogramma zal volgen. Zo wordt er getest voor omstandigheden met hoge temperaturen: als de vrachtlocomotieven gekoppeld rijden en al remmend door een tunnel gaan, kunnen temperaturen van meer dan 100 graden Celsius worden bereikt.

Directeur Gert Kwikkers van Strukton Rolling Stock” “We zijn zeer content met deze grote opdracht in Zuid-Afrika. Deze groeimarkt is voor ons zeer belangrijk. Ook biedt deze markt goede kansen voor ons, omdat technische kennis en kwaliteit daar de belangrijkste criteria zijn waarop leveranciers worden beoordeeld.”

Ontwikkeling systemen

De systemen worden ontwikkeld in Alblasserdam en serieproductie vindt plaats in Enschede. Geleidelijk aan zal ook lokaal in Zuid-Afrika geproduceerd gaan worden.

Strukton Rolling Stock, onderdeel van Strukton Rail, houdt zich bezig met de ontwikkeling, productie en levering van aandrijfsystemen (traction converters), boordnetomvormers (auxiliary converters) en voertuigbesturingssystemen (TCMS).

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Strukton levert omvormers voor locomotieven in Zuid-Afrika | SpoorPro.nl
Foto: www.railpictures.net

Strukton levert omvormers voor locomotieven in Zuid-Afrika

Strukton Rolling Stock gaat nieuwe statische omvormers leveren voor de locomotieven van Transnet Engineering in Zuid-Afrika. Deze locomotieven van het type ‘Class 18E’ worden in Zuid-Afrika veel gebruikt voor goederentransport. Strukton levert ruim 700 stuks.

De huidige motoromvormers brengen hoge kosten met zich mee, zowel in onderhoud als operatie. De door Strukton te leveren technisch complexe omvormers zijn onderhoudsvriendelijker. Ze hebben bovendien zes verschillende uitgangen (outputs), die zijn voorzien van een innovatief koelsysteem. De levering start vanaf medio 2014.

Nieuwe apparatuur

In eerste instantie zal Strukton zeven locomotieven voorzien van nieuwe apparatuur, waarna een uitgebreid testprogramma zal volgen. Zo wordt er getest voor omstandigheden met hoge temperaturen: als de vrachtlocomotieven gekoppeld rijden en al remmend door een tunnel gaan, kunnen temperaturen van meer dan 100 graden Celsius worden bereikt.

Directeur Gert Kwikkers van Strukton Rolling Stock” “We zijn zeer content met deze grote opdracht in Zuid-Afrika. Deze groeimarkt is voor ons zeer belangrijk. Ook biedt deze markt goede kansen voor ons, omdat technische kennis en kwaliteit daar de belangrijkste criteria zijn waarop leveranciers worden beoordeeld.”

Ontwikkeling systemen

De systemen worden ontwikkeld in Alblasserdam en serieproductie vindt plaats in Enschede. Geleidelijk aan zal ook lokaal in Zuid-Afrika geproduceerd gaan worden.

Strukton Rolling Stock, onderdeel van Strukton Rail, houdt zich bezig met de ontwikkeling, productie en levering van aandrijfsystemen (traction converters), boordnetomvormers (auxiliary converters) en voertuigbesturingssystemen (TCMS).

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.