IJzeren buis, trein, Hanzelijn

NS looft beloning uit voor gouden tip over ijzeren staaf

Treinvervoerder NS heeft een beloning van 2500 euro uitgeloofd voor de gouden tip over het incident waarbij zondag een ijzeren staaf de vloer van een trein doorboorde. Volgens de politie is deze staaf opzettelijk op het spoor tussen Zwolle en Lelystad gelegd. Tot nu toe zijn er nog geen tips binnengekomen bij politie. De NS hoopt met de beloning toch nog bruikbare tips te krijgen.

De vervoerder meldt dat er voor minstens 60.000 euro schade is aan het treinstel.

Metalen voorwerp

Een dubbeldeks intercity reed zondagavond over het spoor van Lelystad naar Dronten, met als eindbestemming Zwolle. Vlak voor het viaduct met de snelweg A6 hoorde de machinist een enorme knal. Hij remde en bracht de trein tot stilstand onder het viaduct van de snelweg. De trein vervoerde ten tijde van het ongeluk rond de 150 passagiers. Zij schrokken van het plotselinge remmen van de trein, maar niemand raakte gewond.

De machinist en conducteur kwamen erachter dat een metalen voorwerp een gat in het bordes achter de cabine van de machinist had geslagen. Vlak daar bij troffen zij een verwrongen stuk staal aan, wat het gat had veroorzaakt. Dat stuk staal maakte geen onderdeel uit van de trein.

Opzet

UIt onderzoek langs het spoor bleek dat bij het fietstunneltje en viaduct Binnenhavenweg materiaal op de rails had gelegen, wat daar opzettelijk is neergelegd. Door de kracht waarmee de trein daar overheen was gereden, was het stuk staal door de bodem van de trein heen geslagen.

De politie zoekt getuigen die op zondagavond rond 22.00 uur iets verdachts hebben gezien bij het fietstunneltje en viaduct aan de Binnenhavenweg in Lelystad. Zij kunnen bellen met de politie in Lelystad op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Lees ook:

IJzeren buis opzettelijk op Hanzelijn gelegd

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.