Onderzoek naar geluidshinder en onderhoud trams

Sensornet gaat over een lange periode het geluid van de trams aan de Westvest in Delft meten. Dat doet de organisatie in opdracht van stadsvervoerder HTM. Het onderzoek moet aantonen of er een verband is tussen de geluidshinder en het onderhoud van de rails en de trams.

De resultaten van het onderzoek worden gebruikt om de onderhoudswerkzaamheden die HTM uitvoert eventueel aan te passen of anders in richten zodat het geluid blijvend afneemt. Ook dient duidelijk te worden of de automatische smeerinstallatie goed functioneert.

Meetperiode

Het onderzoek is gestart op 29 juli en loopt tot 1 augustus 2014. De lange meetperiode is van belang om zo een goed beeld van het geluidsniveau bij alle weersomstandigheden te krijgen. HTM inventariseert iedere drie maanden welke verbeteracties aan de rails en het materieel mogelijk zijn.

De resultaten zijn online te volgen. Op de site van Sensornet worden in een grafiek de metingen over het laatste uur getoond.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.