ICx, Siemens, Deutsche Bahn

Mogelijke joint venture tussen Siemens en Stadler

Elektronicaconcern Siemens en treinfabrikant Stadler overwegen een joint venture. De samenwerking met Stadler zal onderdeel uitmaken van het bezuinigingsprogramma van Siemens. Het is de bedoeling dat in de joint venture de activiteiten op het gebied van korte- en langeafstandsvervoer worden gecombineerd.

Peter Löscher en Peter Spuhler, bestuursvoorzitters van Siemens en Stadler, zouden al meerdere malen met elkaar hebben gesproken over het plan, zo meldt het Financieel Dagblad. Stadler-eigenaar Spuhler zou de gesprekken daarbij hebben geïnitieerd, maar ook voor Siemens valt veel te behalen.

Bezuinigingsprogramma

Een joint venture met Stadler kan onderdeel van het bezuinigingsprogramma ‘Siemens 2014’ worden. Daarnaast zouden bestuursleden van het elektronicaconcern ontevreden zijn over de prestaties van de divisie ‘Infrastructure and City’, waaronder de productie van rollend materieel valt.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “Mogelijke joint venture tussen Siemens en Stadler”

Paul Lamote|08.07.13|10:00

Van Siemens kan ik dit gezien alle technische en financiele problemen begrijpen maar het is me een raadsel wat Stadler hier aan heeft.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Mogelijke joint venture tussen Siemens en Stadler | SpoorPro.nl
ICx, Siemens, Deutsche Bahn

Mogelijke joint venture tussen Siemens en Stadler

Elektronicaconcern Siemens en treinfabrikant Stadler overwegen een joint venture. De samenwerking met Stadler zal onderdeel uitmaken van het bezuinigingsprogramma van Siemens. Het is de bedoeling dat in de joint venture de activiteiten op het gebied van korte- en langeafstandsvervoer worden gecombineerd.

Peter Löscher en Peter Spuhler, bestuursvoorzitters van Siemens en Stadler, zouden al meerdere malen met elkaar hebben gesproken over het plan, zo meldt het Financieel Dagblad. Stadler-eigenaar Spuhler zou de gesprekken daarbij hebben geïnitieerd, maar ook voor Siemens valt veel te behalen.

Bezuinigingsprogramma

Een joint venture met Stadler kan onderdeel van het bezuinigingsprogramma ‘Siemens 2014’ worden. Daarnaast zouden bestuursleden van het elektronicaconcern ontevreden zijn over de prestaties van de divisie ‘Infrastructure and City’, waaronder de productie van rollend materieel valt.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “Mogelijke joint venture tussen Siemens en Stadler”

Paul Lamote|08.07.13|10:00

Van Siemens kan ik dit gezien alle technische en financiele problemen begrijpen maar het is me een raadsel wat Stadler hier aan heeft.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.