WiFi, trein, National Express

Conferentie toont laatste ontwikkelingen van WiFi in treinen

In Londen vindt op 12 en 13 juni de jaarlijkse Train Communication Systems Conference plaats. De conferentie geeft antwoord op de vraag hoe de markt voor WiFi in treinen zich de komende jaren gaat ontwikkelen en laat zien welke innovaties de spoorbranche kan verwachten op het gebied van nieuwe internetsystemen. Bij het evenement zijn leveranciers en vervoerders vertegenwoordigd uit onder meer Rusland, de VS, Oekraïne, Duitsland, Frankrijk, Italië, Nederland, India, Kazachstan, Korea en Noorwegen.

Alleen al in Europa bieden meer dan 50 spoorbedrijven WiFi aan in treinen. Deelnemers aan de tweedaagse conferentie kunnen van de ervaringen van andere bedrijven leren die al met WiFi-systemen in treinen werken. Er wordt gesproken over het toevoegen van entertainmentsystemen in treinen en nieuwe, kostenbesparende oplossingen voor WiFi. Daarnaast is er aandacht voor hoe vervoerders met breedband oplossingen meer reizigers de trein in kunnen trekken.

Case studies

Diverse spoorbedrijven presenteren tijdens de conferentie case studies over WiFi-diensten in treinen. Daarnaast zijn er interactieve workshops, panelsessies en netwerkbijeenkomsten. Bij alle bijeenkomsten komen zowel commerciële als technische kwesties aan bod. Daarnaast is er de nodige aandacht voor nieuwe applicaties zoals draadloos breedband in treinen.

De Train Communication Systems Conference wordt georganiseerd door BWCS, een gespecialiseerd adviesbureau dat zich bezighoudt met strategie, marketing en regelgeving in de telecommunicatie- en IT-sector.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.