Werkplaats, NedTrain, trein NS

Strukton en Alstom vervangen aandrijfinstallaties van NS-treinen

Strukton Rolling Stock en Alstom hebben een grootscheepse vervanging van aandrijfinstallaties van NS-treinen uitgevoerd. Het gaat om 81 dubbeldekstreinen (VIRM) waarvan de laatste rond 23 mei de werkplaats van NedTrain in Amsterdam heeft verlaten.

Alstom kreeg de opdracht van NedTrain om de aandrijfinstallaties te vervangen. Alstom voerde de detailengineering uit. Strukton Rolling Stock voerde in opdracht van Alstom de werkvoorbereiding uit en leverde en monteerde de bekabeling.

Draadloos internet

Tegelijkertijd met het vervangen van de aandrijfinstallaties werden de treinen door NedTrain en Nomad uitgerust met draadloos internet. Daarmee kunnen reizigers gebruiken maken van WiFi terwijl ze onderweg zijn. Om dit mogelijk te maken, installeerde Strukton Rolling Stock extra omvormers en werden de laagspanningsnetten van elkaar gescheiden.

NS zet de VIRM-treinen in voor het vervoer van reizigers binnen Nederland. VIRM staat voor Verlengd InterRegio Materieel.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.