ICx, Siemens, Deutsche Bahn

Bombardier levert componenten voor ICx treinen Deutsche Bahn

Bombardier Transportation gaat componenten ontwikkelen en leveren voor nieuwe ICx hogesnelheidstreinen van Deutsche Bahn. Het gaat om een aanvullende opdracht van 336 miljoen euro.Het nieuwe contract is onderdeel van een gezamenlijke opdracht van Bombardier en Siemens om treinen aan Deutsche Bahn te leveren. Deutsche Bahn heeft nu een extra bestelling van 170 treinen gedaan, waardoor er nu in totaal 300 treinen moeten worden geleverd. Bombardier levert Siemens de componenten zoals de stalen frames van de treinen en de trailer chassis. Daarnaast zal Bombardier de eindmontage van alle wagons verzorgen.

Energieverbruik

De stalen behuizing van de nieuwe hogesnelheidstreinen zijn geoptimaliseerd op het gebied van van aerodynamica en gewicht. Daardoor wordt het energieverbruik aanzienlijk verminderd.

 De ontwikkeling van de nieuwe ICx-treinen en de eindmontage van de wagons wordt uitgevoerd bij in de Bombardier-fabriek in Hennigsdorf in Duitsland. De treinen worden geproduceerd in de vestiging in Görlitz. Het projectmanagement vindt bij beide vestigingen plaats.

De Flexx Eco trailer chassis van Bombardier, die het gewicht van de voertuigen terugbrengen, worden geproduceerd in het Duitse Siegen.

Levering treinen

Bombardier begint deze zomer met het stalen frame van de treinen. De eindmontage wordt in het voorjaar van 2014 uitgevoerd. 

De levering van de treinen start in de tweede helft van 2015. Elke set bestaat uit twee locomotieven met twee wagons daartussen. 

Deutsche Bahn gaat met de nieuwe dubbeldekstreinen van Frankfurt naar Würburg, Aschaffenburg en Bamberg rijden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “Bombardier levert componenten voor ICx treinen Deutsche Bahn”

Maarten Vullings|11.04.13|13:54

Een mooi alternatief voor onze Fyra. ;-) Duitse kwaliteit.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.