Dennis Honing, Alphantrons UCS, Rail-Tech Europe

Demonstratie van energieopslagsysteem voor treinen (video)

Alphatron UCS demonstreert tijdens Rail-Tech Europe van 19 tot en met 21 maart een energieopslagsysteem voor treinen. Dit systeem zorgt ervoor dat de energie die vrijkomt als een trein remt, opnieuw wordt gebruikt. Daarmee wordt energie bespaard en het spoornet tegelijkertijd minder belast.

Project engineer Dennis Honing: “Normaal gesproken is het zo dat als de energie die vrijkomt bij het remmen niet meteen door een andere trein gebruikt wordt, dat deze energie wordt verstookt in de remweerstanden. Dat betekent dat je de opgewekte energie kwijt bent. Met het energieopslagsysteem Alphatrons UCS wordt de remenergie optimaal benut en hergebruikt.”

Bekijk hieronder het video-interview.


Lees ook:

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Demonstratie van energieopslagsysteem voor treinen (video) | SpoorPro.nl
Dennis Honing, Alphantrons UCS, Rail-Tech Europe

Demonstratie van energieopslagsysteem voor treinen (video)

Alphatron UCS demonstreert tijdens Rail-Tech Europe van 19 tot en met 21 maart een energieopslagsysteem voor treinen. Dit systeem zorgt ervoor dat de energie die vrijkomt als een trein remt, opnieuw wordt gebruikt. Daarmee wordt energie bespaard en het spoornet tegelijkertijd minder belast.

Project engineer Dennis Honing: “Normaal gesproken is het zo dat als de energie die vrijkomt bij het remmen niet meteen door een andere trein gebruikt wordt, dat deze energie wordt verstookt in de remweerstanden. Dat betekent dat je de opgewekte energie kwijt bent. Met het energieopslagsysteem Alphatrons UCS wordt de remenergie optimaal benut en hergebruikt.”

Bekijk hieronder het video-interview.


Lees ook:

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.