Siemens krijgt miljoenenopdracht van Tsjechische spoorwegen

Siemens heeft een opdracht binnengehaald om zeven Railjet-treinstellen met wagons te leveren aan de Tsjechische spoorwegen. Het gaat om een contract ter waarde van ongeveer honderd miljoen euro. Daarnaast is er een optie genomen voor acht treinstellen met wagons voor het midden van 2013. De treinen worden in 2014 geleverd.

De Tsjechische spoorwegen České dráhy gaan met de bestelling bij Siemens de treinvloot moderniseren. Passagiers kunnen straks gebruikmaken van modernere treinen en verhoogde diensten. Deze diensten gaan rijden op nationale en internationale routes.

Railjet-treinen

De Railjet-treinen kunnen 230 kilometer per uur rijden en zijn geschikt voor internationale highspeed-trajecten. De technische systemen zijn gebaseerd op de intercitytreinen onder de naam Viaggio Comfort die eerder door Siemens werden verkocht.

Elke trein heeft een totaal van 446 stoelen in drie klassen ingedeeld. De totale lengte van de treinen met ieder zeven wagons hebben is zo’n 185 meter. De draaistellen worden gemaakt in de fabriek in Graz in Oostenrijk. De voertuigen worden uiteindelijk in de Siemens-fabriek in Wenen samengesteld.

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Bart Pals

Bart Pals is hoofdredacteur van Nieuwsblad Transport, een zusteruitgave van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.