Zonnebloemstraat, Oss (Google Maps Street View)

Man gearresteerd voor munt leggen op spoorwissel

De politie heeft zaterdagochtend rond vier uur een 23-jarige man opgepakt bij het spoor aan de Zonnebloemstraat in Oss omdat hij een wissel saboteerde. Dat gebeurde na een tip van ProRail-medewerkers.

Medewerkers van ProRail zagen dat de man daar een munt op een wissel had gelegd. Daardoor traden de spoorbomen in werking. Dat is niet alleen verboden, maar ook erg gevaarlijk.

De medewerkers van ProRail waarschuwden de politie en de man is aangehouden. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt voor vandalisme en baldadigheid. Daarna is hij weer vrijgelaten.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

2 reacties op “Man gearresteerd voor munt leggen op spoorwissel”

Simon|06.08.12|13:06

Nu is er de laatste jaren zoveel hekwerk langs het spoor geplaatst dat in sommige gebieden inteelt wordt waargenomen onder de konijnenpopulatie. En nog ziet iemand kans een munt op het spoor te leggen!
Kunnen we geen tuintjes gaan verhuren langs het spoor?
Dan is er meer toezicht :-)

Cobus|07.08.12|16:47

Die hekwerken die ze hebben geplaatst is gewoon geld verspilling geweest. Ze staan er om spoorlopers/springers te ontmoedigen maar als iemand voor de trein wil springen wachten ze gewoon tot de overweg sluit en lopen gewoon in het spoor. Ze hadden dat geld van die hekwerken beter kunnen besteden aan de wissel verwarming dan hadden er misschien in de winter gewoon zonder problemen treinen gereden.:)

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.