Siemens, hoofdkantoor, Den Haag

Siemens behaalt niveau 3 van CO2-Prestatieladder

Siemens Nederland voldoet aan de eisen voor niveau 3 van de CO2-Prestatieladder. Dat heeft het bedrijf maandag bekendgemaakt. 

Siemens Nederland biedt duurzame oplossingen voor vervoer over de rails.

Inspecteurs van een certificeringsinstelling bezochten diverse vestigingen van het bedrijf en verleenden daarna het certificaat aan de onderneming.

 De inspecteurs stelden vast dat de organisatie van Siemens zich in de volle breedte bewust is van het verantwoord omgaan met CO2.

Duurzaam gebruik van energie

Siemens Nederland heeft als doelstelling om in 2012 twee procent te besparen op het eigen energieverbruik en CO2-uitstoot. Het bedrijf begint binnenkort met de renovatie van het hoofdkantoor in Den Haag. Duurzaam gebruik van energie zal daarbij een uitgangspunt zijn.

Siemens AG heeft wereldwijd de eigen CO2-uitstoot met 22 procent teruggebracht ten opzichte van 2006. Ook is de waterconsumptie in dezelfde periode met 33 procent afgenomen.

Dow Jones Sustainability Index

Siemens AG staat al jaren op de eerste plaats van de Dow Jones Sustainability Index in de categorie Diversed Industrials en won het afgelopen jaar de 2011 German Sustainability Award.

Siemens houdt zich bezig met railsystemen in de breedste zin van het woord. Het bedrijf heeft onder meer de HSL Zuid aangelegd en daarbij het Europese beveiligingssysteem ERTMS geïmplementeerd.

Randstadrail en Betuweroute

Ook legde het bedrijf de beveiligigingssystemen voor Randstadrail aan. Siemens leverde locomotieven voor de Betuweroute en legde de tunneltechniek aan op deze spoorlijn.

Lees ook: CO2-Prestatieladder spoor voorbeeld voor andere sectoren

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.