koperdiefstal

Beveiligers pakken overlast bij spoor aan

ProRail gaat treinvertragingen bestrijden door beveiligers in te zetten langs het spoor. Zij moeten mensen die overlast veroorzaken, zoals spoorlopers en koperdieven, bij het spoor aanpakken. De overlast bij het spoor zorgt jaarlijks voor veel vertragingen.

De beveiligers worden in reguliere diensten als beveiliger langs het spoor ingezet om spoorlopen te bestrijden. Daarnaast staan ze vanuit tien verschillende locaties in Nederland klaar om per direct in te springen als er een vermoeden is van koperdiefstal.

Hardnekkig probleem

Koperdiefstal is een hardnekkig probleem en zorgde alleen in 2011 al voor 17.000 minuten treinvertraging. Dieven worden volgens ProRail steeds brutaler en zijn sneller geneigd om materieel te stelen dat direct de treindienst hindert.

De particuliere beveiligingsbedrijven zijn een aanvulling op al bestaande maatregelen tegen overlast rond het spoor. De beveiligers werken in wisselende teams waarbij ook honden worden ingezet. Zij zullen met name in de nacht gaan werken.

Verdacht rondhangen

De beveiligers worden onder meer ingezet als mensen verdacht rondhangen rond het spoor. ProRail riep eerder omwonenden al op om dit te melden.

ProRail zorgt voor ruim 7000 kilometer spoor en beheert een kleine 400 stations. Over het spoor rijden dagelijks 5500 reizigerstreinen met bijna 1,2 miljoen reizigers. Daarnaast maken er ruim 350 goederentreinen met een gezamenlijke vracht van 110.000 ton gebruik van de rails in Nederland. Daarmee is het Nederlandse spoorwegnet een van de drukste van Europa.


Onderwerpen: , ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Beveiligers pakken overlast bij spoor aan | SpoorPro.nl
koperdiefstal

Beveiligers pakken overlast bij spoor aan

ProRail gaat treinvertragingen bestrijden door beveiligers in te zetten langs het spoor. Zij moeten mensen die overlast veroorzaken, zoals spoorlopers en koperdieven, bij het spoor aanpakken. De overlast bij het spoor zorgt jaarlijks voor veel vertragingen.

De beveiligers worden in reguliere diensten als beveiliger langs het spoor ingezet om spoorlopen te bestrijden. Daarnaast staan ze vanuit tien verschillende locaties in Nederland klaar om per direct in te springen als er een vermoeden is van koperdiefstal.

Hardnekkig probleem

Koperdiefstal is een hardnekkig probleem en zorgde alleen in 2011 al voor 17.000 minuten treinvertraging. Dieven worden volgens ProRail steeds brutaler en zijn sneller geneigd om materieel te stelen dat direct de treindienst hindert.

De particuliere beveiligingsbedrijven zijn een aanvulling op al bestaande maatregelen tegen overlast rond het spoor. De beveiligers werken in wisselende teams waarbij ook honden worden ingezet. Zij zullen met name in de nacht gaan werken.

Verdacht rondhangen

De beveiligers worden onder meer ingezet als mensen verdacht rondhangen rond het spoor. ProRail riep eerder omwonenden al op om dit te melden.

ProRail zorgt voor ruim 7000 kilometer spoor en beheert een kleine 400 stations. Over het spoor rijden dagelijks 5500 reizigerstreinen met bijna 1,2 miljoen reizigers. Daarnaast maken er ruim 350 goederentreinen met een gezamenlijke vracht van 110.000 ton gebruik van de rails in Nederland. Daarmee is het Nederlandse spoorwegnet een van de drukste van Europa.


Onderwerpen: , ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.