David Demers Westport Innovations

Ontwikkeling van aardgas-technologie voor locomotieven

Producenten Westport Innovations en Caterpillar hebben een overeenkomst ondertekend voor de ontwikkeling van een aardgas-technologie voor locomotieven. Het systeem wordt naar verwachting over vijf jaar op de markt gebracht.De producenten uit Canada en de VS combineren hun expertise en technieken bij de bouw van het brandstof-systeem. Caterpillar financiert de ontwikkeling en Westport zal de belangrijkste onderdelen gaan leveren als het systeem op de markt wordt gebracht. Caterpillar produceert onder meer diesel-elektrische locomotieven, diesel- en gasmotoren en industriële gasturbines. Westport Innovation maakt geavanceerde brandstof-systemen met aardgasmotor-technologieën voor zware voertuigen zoals vrachtwagens en locomotieven.Vermindering CO2-uitstoot

David Demers, CEO van Westport Innovations, stelt dat met deze ontwikkeling een nieuwe markt wordt aangeboord. Volgens de topman zorgt de aantrekkelijke prijs van aardgas ten opzichte van diesel voor een sterke financiële prikkel. Daarnaast valt er op het gebied van het milieu ook voordeel te behalen door de vermindering van de CO2-uitstoot.

Er is al begonnen met de ontwikkeling van de aardgas-technologie. De productie voor de markt begint naar verwachting over vijf jaar.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.