Deutsche Bahn en HHLA beëindigen samenwerking

Spoorwegmaatschappij Deutsche Bahn (DB) en het overslagbedrijf Hamburger Hafen und Logistik AG (HHLA) hebben hun samenwerking op het spoor beëindigd. Ze hebben hun gemeenschappelijke belangen in Transfracht, Polzug en Metrans overgeheveld. Dat heeft HHLA donderdag bekendgemaakt.

HHLA neemt de aandelen van Deutsche Bahn in Polzug (33 procent) en Metrans (35 procent) over. In ruil daarvoor wordt het bestaande belang van 50 procent van de HHLA in  goederenvervoerder Transfracht overgedragen aan Deutsche Bahn. Daarmee komt Transfracht volledig in handen van Duitslands grootste spooronderneming.

Ontvlechten

Door de ontvlechting kan HHLA zich met zijn intermodale bedrijven meer afstemmen op de behoeften van de maritieme logistiek. HHLA kan meer gebruikmaken van de eigen productiemiddelen zoals inland terminals, spoorwagons en locomotieven. Daardoor kan het overslagbedrijf de processen voor het spoorvervoer in het Europese achterland optimaliseren.

Metrans gaat met containertreinen en terminals naar Tsjechië, Slowakije en Hongarije. Polzug is verantwoordelijk voor het achterlandenvervoer van Polen en de buurlanden.  HHLA is de grootste containerstuwadoor in de haven van Hamburg.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.