NS Werkplaats Tilburg

Voormalige NedTrain-locatie in Tilburg krijgt tijdelijke invulling

Een aantal oude hallen en gebouwen van NedTrain in de Tilburgse spoorzone krijgt een nieuwe bestemming. Zolang er nog niet gebouwd wordt in het gebied wil de gemeente Tilburg er een tijdelijke invulling aan geven.

Hiervoor heeft de gemeente een intentieovereenkomst gesloten met het bedrijf Walas Concepts, dat in Nederland en de Verenigde Staten ervaring heeft met hergebruik van industrieel en stedelijk erfgoed. Walas gaat met lokale en regionale partners een BV opzetten om tijdelijke activiteiten te organiseren in de spoorzone.

Stadshart

Ongeveer een jaar geleden verhuisde NedTrain na ruim honderd jaar uit het stationsgebied van Tilburg. De voormalige NS Werkplaats moest wijken voor de herontwikkeling van de spoorzone. Tilburg wil op die plek een nieuw stadshart ontwikkelen, dat aansluit op de binnenstad.

In de overeenkomst tussen de gemeente en Walas zijn afspraken gemaakt voor tijdelijk gebruik van de voormalige Verensmederij van NedTrain, een aantal panden daaromheen en aangrenzend rangeerterrein. Gedacht wordt over een periode van vijf tot tien jaar.

De Koepelhal en de Wagenmakerij kunnen gaan dienen als tijdelijke evenementenlocatie. De gemeente gaat hiervoor een op maat gemaakte vergunning maken. De Koepelhal wordt geisoleerd om geluidsoverlast te voorkomen. De Wagenmakerij kan na aanpassing als overdekte buitenruimte gebruikt worden.

Auteur: Yvonne Ton

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.