Treinongeval Amsterdam Westerpark vanuit de lucht, foto: ANP

Dode en ruim honderd gewonden bij treinbotsing Amsterdam

In Amsterdam zijn zaterdagavond twee passagierstreinen op elkaar gebotst. Een vrouw kwam hierbij om het leven. Er vielen meer dan honderd gewonden, onder wie zwaargewonden. De treinen zouden met een snelheid van ongeveer 50 km/uur elkaar frontaal hebben geraakt.

Veel passagiers zouden botbreuken en kneuzingen hebben opgelopen. De ernstig gewonden zijn met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht. De lichtgewonden zijn ter plekke behandeld.

Rood

Volgens een woordvoerder van de KLPD is het nog niet uit te sluiten dat een van de treinen door rood is gereden. Een van de twee treinen gaf vlak voor het ongeluk een langgerekt geluidssignaal af. Daarna was een harde klap te horen, zei een ooggetuige zaterdagavond. Volgens haar waren de eerste hulpverleners binnen 8 minuten bij de plaats van het ongeluk.

Het ongeval is gebeurd op de Singelgrachtbrug ter hoogte van het Westerpark tussen station Amsterdam-Sloterdijk en Amsterdam-Centraal. Beide treinen zijn aan de voorkant flink beschadigd. Het gaat om een Sprinter en een sneltrein van de NS.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Yvonne Ton

Yvonne Ton is freelance journalist van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Dode en ruim honderd gewonden bij treinbotsing Amsterdam | SpoorPro.nl
Treinongeval Amsterdam Westerpark vanuit de lucht, foto: ANP

Dode en ruim honderd gewonden bij treinbotsing Amsterdam

In Amsterdam zijn zaterdagavond twee passagierstreinen op elkaar gebotst. Een vrouw kwam hierbij om het leven. Er vielen meer dan honderd gewonden, onder wie zwaargewonden. De treinen zouden met een snelheid van ongeveer 50 km/uur elkaar frontaal hebben geraakt.

Veel passagiers zouden botbreuken en kneuzingen hebben opgelopen. De ernstig gewonden zijn met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht. De lichtgewonden zijn ter plekke behandeld.

Rood

Volgens een woordvoerder van de KLPD is het nog niet uit te sluiten dat een van de treinen door rood is gereden. Een van de twee treinen gaf vlak voor het ongeluk een langgerekt geluidssignaal af. Daarna was een harde klap te horen, zei een ooggetuige zaterdagavond. Volgens haar waren de eerste hulpverleners binnen 8 minuten bij de plaats van het ongeluk.

Het ongeval is gebeurd op de Singelgrachtbrug ter hoogte van het Westerpark tussen station Amsterdam-Sloterdijk en Amsterdam-Centraal. Beide treinen zijn aan de voorkant flink beschadigd. Het gaat om een Sprinter en een sneltrein van de NS.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Yvonne Ton

Yvonne Ton is freelance journalist van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.