Veolia, trein

Veolia verdeeld over uitlatingen treinongeluk Nijmegen

Veolia-directeur Frank van Setten zegt in dagblad de Gelderlander dat het treinongeval van 19 maart in Nijmegen is veroorzaakt door een fout van de machinist. Een woordvoerster van Veolia wil de uitspraken van haar directeur echter niet bevestigen.

Ook op de vraag of de directeur zijn mond voorbij gepraat heeft, wil ze niet ingaan. Ze wil alleen melden dat het onderzoek van de Inspectie Leefomgeving en Transport naar de toedracht nog niet is afgerond.

Niet op tijd geremd

Dagblad de Gelderlander laat Veolia-directeur Frank van Setten aan het woord die meldt dat de machinist van een Veolia-trein niet op tijd geremd zou hebben en door een stootblok reed. Dat zou komen omdat de machinist verwacht had op een ander spoor te arriveren.

Volgens de woordvoerster was nog niet de bedoeling dat de onderzoeksconclusies al naar buiten kwamen. Ook nu dat wel gebeurd is, wil het vervoersbedrijf ze niet bevestigen of ontkennen. Veolia wil pas volgende week mededelingen doen over het ongeval.

Bij het ongeval op 19 maart reed een trein door een stootblok en ramde een perron. Twee passagiers raakten lichtgewond.

Auteur: Yvonne Ton

1 reactie op “Veolia verdeeld over uitlatingen treinongeluk Nijmegen”

anoniem|27.04.12|12:47

Dat zou komen omdat de machinist verwacht had op een ander spoor te arriveren.

Nou en! Je kunt altijd, verwacht of niet vewacht, op een ander spoor geleid worden. Soms wordt je van te voren gewaarschuwd soms niet.
Spoor 35 te Nijmegen wordt je gewaarschuwd “geel knipper” en je heb ruim de tijd om de situatie te bekijken en te reageren.

Gewoon o p l e t t e n! en optijd remmen.

Machinist VB

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Veolia verdeeld over uitlatingen treinongeluk Nijmegen | SpoorPro.nl
Veolia, trein

Veolia verdeeld over uitlatingen treinongeluk Nijmegen

Veolia-directeur Frank van Setten zegt in dagblad de Gelderlander dat het treinongeval van 19 maart in Nijmegen is veroorzaakt door een fout van de machinist. Een woordvoerster van Veolia wil de uitspraken van haar directeur echter niet bevestigen.

Ook op de vraag of de directeur zijn mond voorbij gepraat heeft, wil ze niet ingaan. Ze wil alleen melden dat het onderzoek van de Inspectie Leefomgeving en Transport naar de toedracht nog niet is afgerond.

Niet op tijd geremd

Dagblad de Gelderlander laat Veolia-directeur Frank van Setten aan het woord die meldt dat de machinist van een Veolia-trein niet op tijd geremd zou hebben en door een stootblok reed. Dat zou komen omdat de machinist verwacht had op een ander spoor te arriveren.

Volgens de woordvoerster was nog niet de bedoeling dat de onderzoeksconclusies al naar buiten kwamen. Ook nu dat wel gebeurd is, wil het vervoersbedrijf ze niet bevestigen of ontkennen. Veolia wil pas volgende week mededelingen doen over het ongeval.

Bij het ongeval op 19 maart reed een trein door een stootblok en ramde een perron. Twee passagiers raakten lichtgewond.

Auteur: Yvonne Ton

1 reactie op “Veolia verdeeld over uitlatingen treinongeluk Nijmegen”

anoniem|27.04.12|12:47

Dat zou komen omdat de machinist verwacht had op een ander spoor te arriveren.

Nou en! Je kunt altijd, verwacht of niet vewacht, op een ander spoor geleid worden. Soms wordt je van te voren gewaarschuwd soms niet.
Spoor 35 te Nijmegen wordt je gewaarschuwd “geel knipper” en je heb ruim de tijd om de situatie te bekijken en te reageren.

Gewoon o p l e t t e n! en optijd remmen.

Machinist VB

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.