Atlas, spoorwegmachine

Hans van Driel levert 50e spoormachine aan VolkerRail

Hans van Driel heeft onlangs de vijftigste Atlas-spoorwegmachine aan VolkerRail geleverd. Het gaat om het type Atlas 160 Wsr.

De machine voldoet aan diverse veiligheidscriteria en is op alle eisen gekeurd. De Atlas is uitgerust met een camera voor zicht achteruit, slangbreukventielen en extra verlichting. Bijzonder in dit geval is dat ledverlichting is toegepast. ledverlichting heeft een langere levensduur en vraagt minder vermogen. Dit draagt tevens bij aan een lager brandstofverbruik.

Atlas 160Wsr

De Atlas 160Wsr is voor VolkerRail dusdanig uitgerust dat alle noodzakelijke hydraulische gereedschappen kunnen worden gebruikt. Verder is bij deze machine een dubbele cabine opgebouwd ten behoeve van het meerijden van een begeleider. Het overdruksysteem zorgt ervoor dat stof niet de cabine kan binnendringen. Ook aan zaken als handgrepen en opstapsteunen is gedacht. De Atlas 160Wsr is tevens voorzien van extra grote gereedschapskisten.

Het spoorwegonderstel is geleverd door Carl van Tetering volgens de eisen die zijn opgesteld door ProRail Nederland.

Auteur: Bart Pals

Bart Pals is hoofdredacteur van Nieuwsblad Transport, een zusteruitgave van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.