Directeur Freek Bos van Rover

Freek Bos treedt toe tot bestuur van European Passengers’ Federation

Directeur Freek Bos van Rover is verkozen tot lid van de management board van de European Passengers’ Federation (EPF). Hij zal deze functie vervullen naast zijn werk bij Rover. De EPF is de Europese vereniging van reizigersorganisaties.

Rover is blij met de internationale vertegenwoordiging. Het is volgens de reizigersorganisatie belangrijk “om de stem van de reiziger niet alleen in Nederland te laten horen, maar ook internationaal”.

Reiservaring in heel Europa verbeteren

De EPF wil de reiservaring voor reizigers in heel Europa verbeteren. Dat kan volgens de organisatie door grensoverschrijdend reizen makkelijker te maken en te zorgen voor betere passagiersrechten. De Europese vereniging lobbyt hier onder andere voor bij de Europese Commissie en het Europese Parlement. Daarnaast verricht de organisatie onderzoek, geeft advies over diverse EU-projecten en werkt samen met de Europese OV-sector.

Freek Bos wil zich binnen de EPF gaan inzetten voor het eenvoudiger verkrijgen van internationale OV-kaartjes, zodat het internationale OV beter kan concurreren met het vliegtuig. Ook wil hij de kennis uit andere Europese landen gebruiken om in Nederland het openbaar vervoer te verbeteren.

De benoeming is voor een periode van drie jaar.

Lees ook:

Rover: onafhankelijk onderzoek nodig naar herstelvermogen na treinverstoring

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.