De Amerikaanse president Joe Biden, foto: ANP

Biden laat ex-burgemeester New Orleans spoorplannen leiden

De Amerikaanse president Joe Biden heeft Mitch Landrieu aangesteld als leider van zijn omvangrijke infrastructuurplan met een waarde van zo’n 1 biljoen dollar (circa 870 miljard euro). Landrieu was eerder burgemeester van New Orleans. Hij speelde in die functie een belangrijke rol bij de wederopbouw van die stad na de verwoestende orkaan Katrina in 2005.

Het Amerikaanse Congres stemde eerder deze maand in met enorme investeringen in de Amerikaanse infrastructuur. 66 miljard dollar (57,6 miljard euro) wordt in het nationale spoornetwerk van de VS geïnvesteerd.

Versterking van de Amerikaanse economie

Het infrastructuurplan is een van de pijlers onder zijn plannen om de Amerikaanse economie te versterken. Het geld is bedoeld voor de aanleg en het opknappen van wegen, spoorlijnen en bruggen, en voor het realiseren van betere internetverbindingen.

Volgens Biden leiden zulke investeringen tot extra banen en verbeteren ze de concurrentiepositie van de Verenigde Staten. Het betreft de grootste investering in infrastructuur die ooit is gedaan in de Verenigde Staten. Biden zal maandag officieel de wet ondertekenen die de infrastructuurinvesteringen mogelijk maakt.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

1 maand gratis proefabonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Biden laat ex-burgemeester New Orleans spoorplannen leiden | SpoorPro.nl
De Amerikaanse president Joe Biden, foto: ANP

Biden laat ex-burgemeester New Orleans spoorplannen leiden

De Amerikaanse president Joe Biden heeft Mitch Landrieu aangesteld als leider van zijn omvangrijke infrastructuurplan met een waarde van zo’n 1 biljoen dollar (circa 870 miljard euro). Landrieu was eerder burgemeester van New Orleans. Hij speelde in die functie een belangrijke rol bij de wederopbouw van die stad na de verwoestende orkaan Katrina in 2005.

Het Amerikaanse Congres stemde eerder deze maand in met enorme investeringen in de Amerikaanse infrastructuur. 66 miljard dollar (57,6 miljard euro) wordt in het nationale spoornetwerk van de VS geïnvesteerd.

Versterking van de Amerikaanse economie

Het infrastructuurplan is een van de pijlers onder zijn plannen om de Amerikaanse economie te versterken. Het geld is bedoeld voor de aanleg en het opknappen van wegen, spoorlijnen en bruggen, en voor het realiseren van betere internetverbindingen.

Volgens Biden leiden zulke investeringen tot extra banen en verbeteren ze de concurrentiepositie van de Verenigde Staten. Het betreft de grootste investering in infrastructuur die ooit is gedaan in de Verenigde Staten. Biden zal maandag officieel de wet ondertekenen die de infrastructuurinvesteringen mogelijk maakt.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.