Spoorwerk Zevenaar Dura Vermeer Railinfra

Dura Vermeer boekt hoogste resultaat ooit

Dura Vermeer heeft in 2020 het beste resultaat ooit geboekt. De nettowinst steeg van 36,1 miljoen naar 41,5 miljoen euro. Dura Vermeer is actief in de woning- en utiliteitsbouw, infrastructuur, spoor- en vastgoedontwikkeling. Dura Vermeer had maar beperkt last van vertragingen en verstoringen.

De op vijf na grootste bouwer van Nederland zet nu in op verbreding van de activiteiten, en gaat een eigen installatietak opzetten, meldt het FD. Grotere bouwers als BAM, VolkerWessels en Heijmans hebben al langer installatieactiviteiten.

Omzet

In de sectoren waarin Dura Vermeer actief is werd vorig jaar een omzet behaald van 1,44 miljard euro, een lichte daling ten opzichte van een jaar eerder. De nettowinst steeg van 36,1 miljoen naar 41,5 miljoen euro, wat neer komt op een nettowinstmarge van 2,9 procent. Daarmee is het doel dat het bedrijf zichzelf enige jaren geleden stelde, bereikt.

“We zijn bescheiden maar wel degelijk trots. Het is het hoogste nettoresultaat dat we ooit hebben behaald”, zegt financieel topman Lowick Barg in een toelichting op de cijfers die donderdag worden gepubliceerd.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.