Bas Bakker, directeur Capaciteitsmanagement ProRail

Bas Bakker straks ook officieel directeur Capaciteitsmanagement ProRail

Bas Bakker is vanaf 1 februari 2021 officieel de nieuwe directeur Capaciteitsmanagement bij ProRail. Deze functie nam hij al sinds september 2020 waar, als tijdelijke vervanger van Dimitri Kruik. Nu Kruik per 1 februari aan de slag gaat als directeur van de regio Zuid, neemt Bas definitief de functie van directeur over.

Bakker is al jarenlang actief in de spoorbranche. Sinds juli 2019 was hij manager Mobiliteitsontwikkeling bij de afdeling Capaciteitsmanagement van ProRail. Ook was hij lange tijd directeur Concessiemanagement en Strategie en directeur Netwerkontwikkeling en Ontwerp bij NS. Daarvoor leidde hij de aanbestedingen van de OV-concessies in en rondom Amsterdam en was hij management consultant.

Historische verandering spoor

“In de komende tien jaar gaat een historische verandering plaatsvinden op het Nederlandse spoor. Dat ik daar in deze rol onderdeel van mag uitmaken is een grote eer”, aldus Bakker. “Investeringen kun je maar één keer goed doen. Het is onze taak als afdeling Capaciteitsmanagement om hier richting aan te geven door goed advies te geven. Zo kunnen wij ieder jaar de dienstregeling voor het reizigers- en goederenvervoer verbeteren.”

ProRail-directeur John Voppen is blij met de benoeming van Bakker. “Bas heeft de afgelopen maanden naar volle tevredenheid en met enthousiasme de functie waargenomen en wij kijken dan ook uit naar de verdere samenwerking met hem als directeur Capaciteitsmanagement. Met Bas hebben we iemand met ervaring en kennis van ProRail en de spoorwereld die samen met de collega’s van Capaciteitsmanagement een wezenlijke bijdrage kan leveren aan een optimale capaciteitsverdeling en de ontwikkeling van het spoorwegnetwerk van de toekomst.”

Lees ook:

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.