Dimitri-Kruik-ProRail

Dimitri Kruik nieuwe directeur regio Zuid bij ProRail

De huidige directeur Capaciteitsmanagement bij ProRail, Dimitri Kruik, start op 1 februari als directeur van de regio Zuid. In zijn nieuwe rol is Kruik aanspreekpunt voor lokale en regionale overheden en andere publieke en private organisaties in de zuidelijke provincies. Hij volgt Wendy de Wild op die de organisatie in november na ruim negen jaar verliet.

Dimitri Kruik werkt sinds 2007 bij ProRail en vervulde er sindsdien meerdere directiefuncties, waaronder die van financieel directeur ad interim in 2015. Eind 2020 besloot hij na een sabbatical een nieuwe richting in te slaan. Volgens ProRail directeur John Voppen is Kruik geknipt voor zijn nieuwe rol.

Geknipt

“Met zijn kennis van ProRail en de spoorwereld, zijn ervaring in relatiemanagement én het feit dat hij in deze regio woont, is hij geknipt voor zijn nieuwe rol. Niet alleen in de regio, maar ook in het team van regiodirecteuren is hij als persoon én als vakman een goede match.”

Voor de komende jaren staan er grote projecten op de planning in regio Zuid: op het gebied van goederenvervoer, hoogfrequent rijden, maar ook zal hij zich bezighouden met Samenspel voor meer treinen met de nieuwe manier van werken en natuurlijk veel spoor- en stationsvernieuwingsprojecten.

Soepel samenwerken

“Ik heb ontzettend veel zin om mijn brede ProRail-kennis en ervaring in te zetten in de regio waarin ik ben geboren en getogen”, aldus Kruik. “Mijn ambitie is om samen met de collega’s een superbetrouwbare en innovatieve partner voor de omgeving te zijn, met wie het heerlijk soepel samenwerken is aan duurzame en slimme mobiliteit.”

Lees ook:

Onderwerpen: ,

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.