Financieel directeur Hans van Leeuwen van ProRail

Financieel directeur Hans van Leeuwen vertrekt bij ProRail

Hans van Leeuwen stopt per 1 mei als financieel directeur bij ProRail. Na bijna vijf jaar werkzaam te zijn geweest in deze positie wil de bestuurder meer tijd met zijn familie doorbrengen.

“Hoewel ik sinds 2016 mijn werk altijd met buitengewoon veel enthousiasme heb gedaan, heb ik besloten dat ik graag meer tijd wil doorbrengen met mijn gezin, mijn kinderen en mijn op komst zijnde kleinkinderen. Uiteraard is het geen gemakkelijk besluit want ik heb altijd met veel plezier bij ProRail gewerkt, maar deze wens laat zich niet gemakkelijk verenigen met een baan als CFO. Je kunt je tijd uiteindelijk maar een keer goed besteden.”

Werkzaamheden

Van Leeuwen zal niet stoppen met werken, maar is van plan om twee of drie dagen per week met serieuze, leuke en maatschappelijk relevante uitdagingen bezig te blijven om zo zijn kennis en kunde te blijven inzetten en benutten.

Hans Alders, voorzitter van de raad van commissarissen: “Hans van Leeuwen heeft zich de afgelopen vijf jaren met hart en ziel ingezet voor ProRail. Daar wil ik hem namens de Raad van Commissarissen voor bedanken. Zijn persoonlijke keuze om meer tijd en aandacht aan zijn gezin te besteden, kenmerkt hem. Helaas voor ons ProRail, maar hoe mooi voor zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen.”

President-directeur John Voppen: “Dankzij Hans is ProRail nu eigenaar van de Inktpot en de Tulpenburgh – tussen zijn eerste gedachte hierover en de daadwerkelijke aanschaf zaten slechts een paar weken! Die daadkracht en gedrevenheid – gebaseerd op zijn eigenzinnige visie op mensen, samenwerken en duurzaamheid – kenmerken hem. En met die eigenschappen in gedachte, begrijp ik zijn keuze voor het loslaten van ProRail en het extra omarmen van zijn gezin volkomen. Mij rest dit te accepteren – met pijn in mijn hart.”

Loopbaan

Hans van Leeuwen kwam in contact met ProRail toen hij van het oosten naar het westen van Nederland verhuisde en trad niet veel later aan als financieel directeur. Hij begon zijn carrière 28 jaar geleden als financieel directeur bij Kelly Services Nederland. Daarna was hij achtereenvolgens ruim twaalf jaar lang financieel bij Ben/T-Mobile en bijna drie jaar bij VolkerWessels Bouw en Vastgoedontwikkeling.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.