Eelco van Asch wordt per 1 maart directeur Operatie bij NS

Eelco van Asch wordt per 1 maart 2021 de nieuwe directeur Operatie van NS. Daarmee wordt hij verantwoordelijk voor alle operationele vervoers- en onderhoudsactiviteiten van NS in Nederland. Hij volgt Marjan Rintel op die op 1 oktober van dit jaar het stokje overnam van Roger van Boxtel als president-directeur van NS.

De minister van Financiën heeft Eelco van Asch op voordracht van de Raad van Commissarissen benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van NS.

Van Asch heeft uitgebreide ervaring in de logistieke sector. Tussen 2016 en 2020 was hij senior vice-president van Ground Services KLM. Daarvoor werkte hij jarenlang in de directie van de Cargo-divisie van KLM. Op dit moment is hij Executive Vice President Information Services & CIO bij KLM.

Eelco van Asch, directeur Operatie bij NS, foto: NS

Directie

Naast Eelco van Asch en president-directeur Marjan Rintel, bestaat de Raad van Bestuur NS verder uit directeur Financiën Bert Groenewegen, directeur Stations Anneke de Vries, en directeur Commercie en Ontwikkeling Tjalling Smit.

NS geeft aan zich in te zetten voor ‘een goede balans’ tussen mannen en vrouwen. Naast Eelco van Asch en president-directeur Marjan Rintel, bestaat de Raad van Bestuur NS verder uit directeur Financiën Bert Groenewegen, directeur Stations Anneke de Vries, en directeur Commercie & Ontwikkeling Tjalling Smit.

Het aandeel vrouwelijke bestuurders in de Raad van Bestuur bij NS blijft hiermee op 40 procent. Ook in de Raad van Commissarissen (50 procent) en het management (40 procent) streeft NS actief naar een goede balans tussen mannen en vrouwen.

Innoveren en kosten reduceren

President-commissaris Gerard van de Aast: “Namens de Raad van Commissarissen heet ik Eelco van harte welkom bij NS. Na de verbetering van de operationele prestaties de afgelopen jaren, wordt NS nu hard geraakt door de coronacrisis. NS moet innoveren en de kosten significant reduceren. Tegelijkertijd is het essentieel om de hoge operationele prestaties op peil te houden, in het belang van onze reizigers. Met het aantreden van Eelco van Asch is het team van de Raad van Bestuur weer compleet.”

Van Asch: “Duizenden NS’ers worden mijn collega’s. Zij zorgen er dagelijks voor dat Nederland bereikbaar blijft, ook tijdens de coronacrisis. Ik kijk ernaar uit om samen met hen NS door deze lastige periode te loodsen en gereed te maken voor de volgende fase. Zodat de reiziger ook na corona kan blijven rekenen op de nationale vervoerder en duurzame mobiliteit op hoog niveau in heel Nederland gegarandeerd blijft.”

Beloning

Van Asch ontvangt een vast jaarsalaris dat past binnen het geaccordeerde beloningsbeleid voor staatsdeelnemingen. Hij ziet, net als de overige leden van de Raad van Bestuur, vrijwillig af van de variabele component in zijn beloning. Ook levert hij – net als de overige leden van de Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen – 10 procent van zijn salaris in tijdens de coronacrisis.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Onderwerpen: , ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “Eelco van Asch wordt per 1 maart directeur Operatie bij NS”

Patrick Verhaegh|04.12.20|16:56

Het zou goed zijn als deze directeur Innovaties bij KLM ook wat verbeteringen meeneemt voor de reiziger, zoals stoelreservering op ICs. In Denemarken werkt dat gewoon, en als de baggage ook mee kan, dan kan men nog veel meer AirRail aanbieden. Volgens mij heeft Lufthansa op binnenlandse treinen ook vluchtnummers. Inchecken op de grotere stations in Nederland

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Eelco van Asch wordt per 1 maart directeur Operatie bij NS | SpoorPro.nl

Eelco van Asch wordt per 1 maart directeur Operatie bij NS

Eelco van Asch wordt per 1 maart 2021 de nieuwe directeur Operatie van NS. Daarmee wordt hij verantwoordelijk voor alle operationele vervoers- en onderhoudsactiviteiten van NS in Nederland. Hij volgt Marjan Rintel op die op 1 oktober van dit jaar het stokje overnam van Roger van Boxtel als president-directeur van NS.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Onderwerpen: , ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “Eelco van Asch wordt per 1 maart directeur Operatie bij NS”

Patrick Verhaegh|04.12.20|16:56

Het zou goed zijn als deze directeur Innovaties bij KLM ook wat verbeteringen meeneemt voor de reiziger, zoals stoelreservering op ICs. In Denemarken werkt dat gewoon, en als de baggage ook mee kan, dan kan men nog veel meer AirRail aanbieden. Volgens mij heeft Lufthansa op binnenlandse treinen ook vluchtnummers. Inchecken op de grotere stations in Nederland

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.