Ook ChristenUnie neemt de Lelylijn op in verkiezingsprogramma

Lelylijn
De Lelylijn is een voorgestelde Nederlandse spoorlijn tussen Lelystad en Groningen met in elk geval stations in Emmeloord, Heerenveen en Drachten met treinen die een snelheid tot 200 kilometer per uur kunnen bereiken. 2020, Haalbaarheidsonderzoek Ministerie IenW

Er zijn al jaren plannen voor de Lelylijn: een treinverbinding tussen de Randstad en Groningen, via Heerenveen en Drachten. De Christen Unie roept op om te investeren in de toekomst van de Lelylijn en neemt dit op in hun verkiezingsprogramma. Eerder maakten CDA en PvdA bekend dat de Lelylijn prioriteit heeft en in hun partijprogramma belandt.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Esther Geerts

Esther Geerts is journalist van RailTech.com, de internationale zusteruitgave van SpoorPro.

1 reactie op “Ook ChristenUnie neemt de Lelylijn op in verkiezingsprogramma”

Pat Rick|23.11.20|16:25

Groningen moet verbonden worden als energie- en data-center-hotspot met de Randstad/ Schiphol. En als men nu de Lelylijn HSL-proof maakt en de Wunderline niet te langzaam (extra upgrade), kan men naar ook Hamburg en Bremen bedienen en zelfs door naar Denemarken (via Fehmarnbelttunnel die nu gebouwd wordt). Maar dan moet de politiek echt hierachter gaan staan en er moet meer ambitie zijn bij NS.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Ook ChristenUnie neemt de Lelylijn op in verkiezingsprogramma | SpoorPro.nl

Ook ChristenUnie neemt de Lelylijn op in verkiezingsprogramma

Lelylijn
De Lelylijn is een voorgestelde Nederlandse spoorlijn tussen Lelystad en Groningen met in elk geval stations in Emmeloord, Heerenveen en Drachten met treinen die een snelheid tot 200 kilometer per uur kunnen bereiken. 2020, Haalbaarheidsonderzoek Ministerie IenW

Er zijn al jaren plannen voor de Lelylijn: een treinverbinding tussen de Randstad en Groningen, via Heerenveen en Drachten. De Christen Unie roept op om te investeren in de toekomst van de Lelylijn en neemt dit op in hun verkiezingsprogramma. Eerder maakten CDA en PvdA bekend dat de Lelylijn prioriteit heeft en in hun partijprogramma belandt.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Esther Geerts

Esther Geerts is journalist van RailTech.com, de internationale zusteruitgave van SpoorPro.

1 reactie op “Ook ChristenUnie neemt de Lelylijn op in verkiezingsprogramma”

Pat Rick|23.11.20|16:25

Groningen moet verbonden worden als energie- en data-center-hotspot met de Randstad/ Schiphol. En als men nu de Lelylijn HSL-proof maakt en de Wunderline niet te langzaam (extra upgrade), kan men naar ook Hamburg en Bremen bedienen en zelfs door naar Denemarken (via Fehmarnbelttunnel die nu gebouwd wordt). Maar dan moet de politiek echt hierachter gaan staan en er moet meer ambitie zijn bij NS.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.