SpoorProTV met Paul van den Bogaard

SpoorProTV: Hoe staat het met de zbo-vorming van ProRail?

“ProRail krijgt een grotere machtspositie op het spoor zodra het een zbo wordt, de staatssecretaris is niet duidelijk over de manier waarop het ministerie hier mee om wil gaan. Dat vind ik spannend.” Dat zegt Wijnand Veeneman onderzoeker Openbaar Vervoer van de TU Delft naar aanleiding van het verslag bij het wetsvoorstel Publiekrechtelijke omvorming ProRail dat de staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat afgelopen week naar de Tweede Kamer stuurde.

Volgens Veeneman zijn ProRail en NS nu nog te zien als gelijken onder elkaar die allebei op dezelfde manier verantwoording afleggen aan hetzelfde ministerie. “Straks krijgt ProRail een publieke rol en daarbij een machtiger rol in de spoorsector. Dat vind ik een spannende”, zei Veeneman woensdag in de uitzending van SpoorProTV.

Verder is er in de uitzending een reportage te zien over de metro die in Spijkenisse door een stootblok reed. Vervoerder RET en de Veiligheidsregio Rotterdam Rijmond doen verslag van wat er tot nu toe bekend is over de toedracht van het ongeval voor de camera van SpoorProTV.

SpoorProTV

SpoorProTV is iedere woensdagmiddag om 14.00 uur live op YouTube te zien en is daar na afloop ook terug te kijken. Mensen die zich abonneren op het videokanaal, krijgen automatisch een melding als er een nieuwe uitzending of videoreportage online staat.

Banner SpoorProTV groot

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.