vossloh, spoormaterialen in tunnel

Vossloh stelt winstverwachting bij na sterk derde kwartaal

De Duitse leverancier van spoormaterialen Vossloh realiseerde in het derde kwartaal van dit jaar een resultaat (EBIT) van 24,5 miljoen euro. Dit betekent een stijging van 115 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar toen het bedrijf het derde kwartaal afsloot met een resultaat van 11,4 miljoen euro. Het bedrijf zag wel zijn omzet dalen als gevolg van de coronapandemie.

Over het hele jaar bedraagt de EBIT van Vossloh tot nu toe 54,5 miljoen euro bij een omzet van 617,7 miljoen euro. Vorig jaar realiseerde het bedrijf in de eerste negen maanden een gecorrigeerd resultaat van 31,9 miljoen euro met een omzet van 662,1 miljoen euro.

Corona-effect

Vanwege de winststijging in het derde kwartaal van 2020, verhoogt Vossloh zijn winstverwachting voor dit jaar tot een EBIT-marge van 7,5 tot 8,5 procent. Het bedrijf hield eerder rekening met een marge van 7 tot 8 procent. De omzet zal daarbij vanuit het perspectief van vandaag in de orde van grootte liggen van 870 miljoen euro. Dat is iets minder dan de 900 miljoen tot 1 miljard euro als gevolg van de pandemie.

De bijgestelde winst- en omzetverwachting gaat uit van een situatie waarbij er geen fabriekssluitingen meer plaatsvinden als gevolg van de coronapandemie in het resterende boekjaar 2020. In de eerste helft van dit jaar noteerde Vossloh ook al een flinke winststijging ondanks alle coronamaatregelen wereldwijd, maar hadden deze net als nu wel een nadelig effect op de omzet.

Vossloh verkeerde de afgelopen jaren in financieel zwaar weer, maar plukt nu de vruchten van een vorig jaar ingezette reorganisatie. Zo werd onder meer de locomotieventak verkocht aan het Chinese CRRC en verdwenen er bijna 400 arbeidsplaatsen.

Lees ook:

Onderwerpen: , ,

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.