Alberto Mazzola en Libor Lochman van CER

Alberto Mazzola volgt Libor Lochman op als directeur van CER

Alberto Mazzola wordt de nieuwe directeur van de Gemeenschap van Europese Spoorweg- en Infrastructuurbedrijven (CER). Hij volgt op 1 januari 2021 Libor Lochman op. Mazzola werd maandag unaniem door de Algemene Vergadering van CER gekozen.

Alberto Mazzola heeft een Master in Business Administration en een doctoraat in Nuclear Engineering aan de Politecnico-universiteit in Milaan. In 2002 kwam hij bij spoorvervoerder Ferrovie dello Stato Italiane (FS) terecht, waar hij verschillende functies bekleedde. In zijn huidige rol als hoofd International Government Affairs houdt hij zich vanuit Brussel bezig met internationale zaken en Europese wetgeving, marktregulering en technische normen.

COVID-19-uitdagingen

CER-voorzitter Andreas Matthä (CEO, ÖBB Holding AG): “Met Alberto Mazzola heeft CER niet alleen een expert gekozen op het gebied van EU-beleidsvorming, maar ook een kenner van de Europese spoorwegsector. Ik ben ervan overtuigd dat hij de sector sterk zal vertegenwoordigen bij de Europese instellingen en het spoor met succes zal positioneren als de ruggengraat van Europa’s toekomstige duurzame mobiliteitsplannen.”

“Libor Lochman heeft de afgelopen vijftien jaar met zijn grondige kennis van het spoorsysteem enorm bijgedragen aan het werk van CER. Dankzij zijn niet aflatende inspanningen is de voltooiing van het vierde spoorwegpakket een springplank geweest voor het ontstaan van de interne Europese spoorwegruimte. Met hem loopt een tijdperk ten einde en CER bedankt hem voor al zijn prestaties.”

Nieuwe directeur

“Ik ben erg blij dat Alberto Mazzola vandaag is aangesteld als de volgende CER-directeur. We werken al jaren samen en ik weet dat hij door alle belanghebbenden op het spoor wordt erkend als een van de toplobbyisten in de spoorweggemeenschap van de EU”, zei CER-directeur Libor Lochman in reactie op de benoeming. “Hij krijgt de kans om zijn mandaat te beginnen met de aftrap van 2021 als het Jaar van het Spoor en met een pas gepubliceerde EU-strategie voor duurzame en slimme mobiliteit.”

Aankomend CER-directeur Alberto Mazzola: “Ik zal gaan werken aan het volledige herstel van het passagiers- en vrachtvervoer per spoor na COVID-19. Met het Europees Jaar van het Spoor 2021 brengen we burgers, spoorpersoneel, sociale partners, bedrijven en Europese jongeren dichterbij het publieke debat over het EU-duurzaamheids- en mobiliteitsbeleid.”

Onderwerpen: , ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.