Strukton Rail-directeur Jacob Zeeman benoemd tot bestuurslid Unife

Jacob Zeeman, algemeen directeur van Strukton Rail, is gekozen tot lid van de Presiding Board van de Europese branchevereniging voor de spoorwegindustrie Unife. Zeeman volgt zijn voorganger bij Strukton Rail Aike Schoots op die de afgelopen jaren ook bestuurslid was bij Unife. 

Unife vertegenwoordigt de belangen van meer dan 400.000 medewerkers in de Europese railindustrie. Het gaat hierbij om zowel MKB-bedrijven als grote industriële spelers en alles wat er tussen zit. Strukton Rail is al jarenlang lid. Unife behartigt de belangen van haar leden op Europees en wereldwijd niveau. Leden van de Presiding Board worden gekozen voor een termijn van maximaal een keer drie jaar.

Shift2Rail

Unife onderhoudt nauwe contacten met de Europese Commissie, leden van het Europees Parlement en met de brancheorganisaties voor Europese spoorbeheerders EIM en Europese spoorvervoerders CER. Strukton heeft de afgelopen jaren als lid bijgedragen aan de actieve rol die Unife heeft gespeeld bij de totstandkoming van Shift2Rail, het Europese innovatieprogramma van de Europese spoorsector.

“Samenwerken op Europees niveau is essentieel,” zegt Zeeman. “Samen moeten we gaan waarmaken dat spoorvervoer een van de bouwstenen wordt voor een nieuw veerkrachtig en duurzaam Europa.” Volgens Unife behoort spoorvervoer tot een van de groenste vervoersmodaliteiten en kan het als ruggengraat fungeren van een schoon, digitaal en multimodaal mobiliteitsysteem.

Pleidooi

Met zijn rol binnen Unife versterkt Zeeman de Nederlandse vertegenwoordiging op Europees niveau in de spoorwereld. Zo zijn NS en ProRail betrokken bij respectievelijk de EIM en de CER. Met de andere Nederlandse vertegenwoordigers wil hij samen optrekken in het pleidooi richting de politiek in Nederland en Europa om noodzakelijke investeringen in het spoor te waarborgen voor nu en in de toekomst.

Lees ook:

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.