Directeur Joan Blaas van ProMedia Group

Infrasite overgenomen door ProMedia

Uitgeverij ProMedia is vanaf 1 juli de nieuwe eigenaar van Infrasite.nl, het online vakblad voor de infrabouw wereld. Directeur Joan Blaas zegt ambitieuze groeiplannen te hebben voor het medium. “We verwachten dat we de infrawereld nog beter kunnen voorzien van dagelijks nieuws en vakinformatie”. Oprichter Ivo Ketelaar blijft nog geruime tijd betrokken bij Infrasite.nl.

​Infrasite.nl​ bouwde in de afgelopen twintig jaren een sterke positie op in infrabouw wereld. Om die positie ook voor de komende jaren zeker te stellen, besloot oprichter en eigenaar Ivo Ketelaar Infrasite onder te brengen bij een uitgever die beschikt over ruime ervaring: ProMedia Group. ProMedia is onder meer uitgever van Schuttevaer, Nieuwsblad Transport en SpoorPro.nl.

Van bouwfraude tot coronacrisis

Infrasite is ontstaan in 2002 als eerste puur online vakmedium in de infra. De opzet, werkwijze en marktbenadering waren uniek. Sinds het begin volgt Infrasite de ontwikkelingen in de markt op de voet: van de bouwfraude, PPS en andere vernieuwende contractvormen, de financiële crisis tot en met de Coronacrisis.

“De infrasector heeft mij altijd geboeid sinds ik in 1987 met de markt in aanraking kwam”, zegt oprichter Ivo Ketelaar. “De innovatiekracht, de flexibiliteit, de bereidheid om met elkaar in gesprek te gaan, zijn mooie voorbeelden van een levendige markt waar veel trots vanuit gaat. Het is fijn te zien dat Infrasite nu verder gaat in een team dat de kracht van de markt zal blijven tonen. Ik dank iedereen met wie ik in deze bijna 20 jaar contact heb gehad voor de prachtige samenwerking.”

Perfecte aanvulling

Volgens Joan Blaas, directeur ProMedia Group, is Infrasite een perfecte aanvulling op het portfolio van zijn gespecialiseerde uitgeverij voor nieuws over verkeer, transport en mobiliteit. “Verkeer en mobiliteit zijn ondenkbaar zonder de juiste infrastructuur. We hebben ambitieuze groeiplannen en verwachten dat we de infrawereld nog beter kunnen voorzien van dagelijks nieuws en vakinformatie.”

Als oprichter, uitgever en fotograaf van Infrasite zal Ivo Ketelaar nog geruime tijd bij Infrasite betrokken blijven. “Wij zullen alles in het werk stellen om de overname zo geruisloos mogelijk te laten verlopen”, aldus Blaas.

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.