Riet Schroven, ProRail

Riet Schroven verruilt NS voor ProRail

Het huidige hoofd Operatie, Onderhoud en Services bij NS, Riet Schroven, maakt op 1 september de overstap naar ProRail om daar directeur Projecten te worden. Daarmee volgt zij Lars Teulings op die sinds 1 december waarnemend directeur is in deze functie.

Riet Schroven werkte voor haar baan bij NS onder meer als vice-president Construction and Maintenance bij VodafoneZiggo. Daar zette zij succesvol een fusie neer tussen verschillende bedrijven en ze stuurde de infrastructuurprojecten aan. Daarnaast heeft ze ervaring als managementconsultant in diverse landen.

Ervaren leider

Volgens ProRail is Schroven een zeer ervaren leider met lef, die snel verbinding maakt en mensen meekrijgt. “Haar persoonlijkheid en diverse ervaring vormen een hele mooie toevoeging aan het huidige directieteam”, aldus operationeel directeur Ans Rietstra: “We zijn blij met de komst van Riet. Het is goed dat de afdeling Projecten samen met haar verder vorm kan geven aan de toekomst van het spoor.“

De Raad van Bestuur van ProRail bedankt Lars Teulings voor de afgelopen maanden waarin hij de afdeling Projecten heeft geleid. “Hoewel Lars pas in augustus 2019 in dienst kwam lukte het hem in zijn rol van waarnemend directeur ons bedrijf, onze projecten en ons stakeholderveld te doorgronden. In deze bijzondere tijd vanwege het coronavirus zette Lars zowel in- als extern zaken in gang. Onder zijn leiding bleef de afdeling presteren. De directie waardeert zijn inzet enorm en is blij dat Lars de afdeling ook nog zal blijven versterken.”

Lees hier het interview dat SpoorPro eerder dit jaar had met Riet Schroven over stilstaande treinen vanwege de coronacrisis.

Onderwerpen: ,

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.