online-training

SpoorPro opent online academy

Om de spoorsector de mogelijkheid te bieden zich te blijven ontwikkelen ondanks deze bijzondere en uitdagende tijden, is vakblad SpoorPro gestart met een nieuw initiatief: de SpoorPro Academy. Deze maand ging de eerste training van start. Het programma van de academy bestaat uit een breed pakket aan online trainingen gericht op spoorprofessionals. Het gaat daarbij zowel om managementtrainingen voor persoonlijke ontwikkeling als vakinhoudelijke trainingen. 

De trainingen worden gegeven door gerenommeerde trainers en opleidingsbureau’s. De aftrap van de academy was met cursussen van Conclusion over Praktisch en Lean management en Design Thinking. Trainer Steven van den Heuvel legde hierin uit hoe je in korte tijd met eenvoudige technieken tot baanbrekende oplossingen komt voor de spoorsector.

Creativiteit ontwikkelen

Van den Heuvel keert op 29 april terug met een cursus over persoonlijke effectiviteit. In deze training krijgen deelnemers inzicht in het effect van hun stijl op thema’s in werk en privéleven. “We gaan aan de slag met vragen als: wat wil je in je leven en welke stappen heb je te nemen?”, legt Van den Heuvel uit. “We gaan de slag met: doelbewust leven, life management, timemanagement en jouw persoonlijke creativiteit. Je maakt de balans op, krijgt handvatten voor ontwikkeling en formuleert ontwikkelstappen.”

Deelnemers aan de cursus vullen voorafgaand aan de training een vragenlijst in en ontvangen op basis daarvan een persoonlijkheidsprofiel. Dit profiel vormt de basis van de training. De onderdelen in werk en/of privé die voor de deelnemer belangrijk zijn komen aan de orde. “Veel ervaringen van en tussen de deelnemers gaan we  uitwisselen en we doen oefeningen om je persoonlijkheidsstijl optimaal te leren inzetten; wat wil of kun je makkelijk inzetten en wat wil en kun je ontwikkelen?”

Programma

Voor de komende weken staat onder meer een training over de GSM-R communicatiestandaard op het programma. Deze wordt op 6 mei gegeven door Eildert van Dijken van adviesbureau Strict. Deze training is bedoeld om beter inzicht te krijgen in dit netwerk en de toepassingen. De onderwerpen die worden behandeld zijn onder meer GSM-R Radio, GSM-R Core, Terminals & Gespreksopbouw, GSM-R Functionaliteit, GPRS dataverbindingen en toekomstige ontwikkelingen zoals FRMCS.

Meer informatie over het programma en de manier van inschrijven en nieuwe trainingen is te vinden op de SpoorPro Academy website. 

Ook een webinar of online training verzorgen? Kijk hier voor de mogelijkheden.

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.