Nanouke van 't Riet CEO DBC NL

Nanouke van ‘t Riet nieuwe algemeen directeur van DB Cargo Nederland

Bron: DB Cargo Nederland

Spoorgoederenvervoerder DB Cargo Nederland heeft een nieuwe algemeen directeur: Nanouke van ’t Riet (46). Zij volgt Wim Visser op die het bedrijf na ruim twee en een half jaar op de directiepost verliet. Over de reden van zijn vertrek zijn geen mededelingen gedaan door DB Cargo Nederland. 

Visser werkte sinds 2000 in verschillende functies bij DB Cargo, maar was tussen 2008 en 2016 in dienst bij dochteronderneming RBH Logistics. Nanouke van ‘t Riet werkt sinds 1 december vorig jaar bij DB Cargo Nederland. en was daar tot nu toe interim manager HR. Zij begon haar loopbaan bij vervoerder NS en was daar op het laatst Directeur service & operaties NS Reizigers. Daarna was zij onder meer operationeel directeur bij vervoerder Qbuzz.

Veeleisende periode

Volgens Otto Niederhofer, bij DB Cargo AG verantwoordelijk voor de productiebedrijven in Europa, start Van ’t Riet in een zeer veeleisende periode voor de Nederlandse samenleving als geheel en voor het bedrijf in het bijzonder. Dit door het uitbreken van het coronavirus. “Tegelijkertijd is de behoefte aan vervoer per spoor als betrouwbaar en duurzaam vervoermiddel groter dan ooit tevoren. Het verbinden van mensen op alle niveaus, inclusief klanten, zal de prestaties van het Nederlandse bedrijf aanzienlijk verbeteren.”

DB Cargo Nederland is een dochteronderneming van de Duitse spoorgoederentak DB Cargo AG. Het bedrijf heeft als belangrijkste taak de Nederlandse zeehavens en industriegebieden te verbinden met het Europese railnetwerk van DB Cargo. Bij DB Cargo Nederland werken circa 700 mensen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.