De hogesnelheidstrein ICE op station Rotterdam Centraal, foto: Joeri du Bois/Ricardo Nederland

DB ondersteunt terugkeer Duitsers naar thuisland

In Duitsland zijn vliegtickets en boardingpassen sinds dinsdag ook geldig als treinkaartje in alle treinen van Deutsche Bahn. Dat maakte de spoorvervoerder dinsdagmiddag bekend. Het bedrijf steunt hiermee de terugroepactie van de Duitse regering voor Duitse burgers die in het buitenland zijn vast komen te zitten doordat gecancelde vluchten vanwege het coronavirus en terug willen keren.

“We willen snel en onbureaucratisch hulp bieden”, aldus DB-directievoorzitter Richard Lutz in een toelichting. De regeling is per direct van kracht. Deutsche Bahn ondersteunt hiermee de Bondsregering bij zijn terugroepactie van reizigers vanuit het buitenland naar Duitsland. Boardingpassen van luchtvaartmaatschappijen dienen daarbij als als treinkaartje naar de oorspronkelijke luchthaven van bestemming in het thuisland.

Naar huis

“We helpen snel en onbureaucratisch. Samen met de Bondsregering en de luchtvaartmaatschappijen bieden we zekerheid voor iedereen die nu in het buitenland vastzit en naar huis wil“, zegt Lutz. “Daarom biedt Deutsche Bahn vliegtuigpassagiers een kosteloze doorreis naar hun eigenlijke bestemming in Duitsland aan. De vliegtickets of boardingpas worden als treinkaartje geaccepteerd in de treinen van Deutsche Bahn.” De regeling is dinsdag ingegaan en geldt tenminste tot het einde van de maand.

Lees meer in ons Dossier over het coronavirus.

Onderwerpen:

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.