Régio 2N, Bombardier, Frankrijk

Alstom en Bombardier bevestigen gesprekken over treinfusie

De Canadese treinenbouwer Bombardier praat met het Franse Alstom over een fusie van de treintakken van de twee bedrijven. Dat hebben de bedrijven bevestigd, nadat berichten over een ophanden zijnde fusie al langer de ronde deden. Een eventuele deal heeft naar schatting een waarde van zeven miljard dollar.

Grote treinfabrikanten proberen al langer een vuist te maken tegen de toenemende concurrentie uit China. Eerder praatte Bombardier al eens met Siemens om de treintakken samen te voegen, maar de Duitsers besloten voor een fusie met Alstom te gaan. Dat samengaan werd echter tegengehouden door de Europese Commissie.

Samenwerking

Bombardier verkeert in zwaar weer en verkocht al een aantal bedrijfsonderdelen zoals de tak die propellervliegtuigen maakt en de tak die regionale verkeersvliegtuigen maakt. Voor de kleinere verkeersvliegtuigen ging het bedrijf eerst een samenwerking aan met Airbus dat die toestellen als de A220 verkoopt en onlangs verkocht het zijn belang in die samenwerking helemaal aan de Europese vliegtuigbouwer.

Behalve de treinentak heeft Bombardier ook nog een onderdeel dat privévliegtuigen maakt onder de merknamen Learjet, Challenger en Global.

Bron: ANP

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “Alstom en Bombardier bevestigen gesprekken over treinfusie”

Wiebe Goossen|17.02.20|18:44

Is alleen te pruimen als dat bedrijf geheel los komt te staan van Alstom en Bombardier. Als echter be bedrijven het niet kunnen bolwerken, dan is faillissement natuurlijk altijd een optie! Er zijn op dit gebied méér bedrijven….

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.