Luc Lallemand, Infrabel

Infrabel-directeur Lallemand mogelijk naar Franse spoorbeheerder

De 53-jarige Luc Lallemand is door de Franse regering voorgedragen als de nieuwe algemeen directeur van SNCF Reséau. Dat meldt persbureau Belga. Lallemand staat sinds 2005 aan het hoofd van de Belgische spoorbeheerder Infrabel en treedt mogelijk dit kwartaal aan als directeur bij de Franse tegenhanger van Infrabel.

De benoeming van Lallemand is volgens de Franse zakenkrant Les Echos dinsdag goedgekeurd door de raad van bestuur van SNCF. Het wachten is nu nog op groen licht door de Franse transportautoriteit. Deze geeft naar verwachting eind januari zijn oordeel, waarna Lalllemand in februari kan aantreden. Hij volgt dan Patrick Jeantet op die het bedrijf verlaat om directievoorzitter van Keolis te worden.

Geen onbekende

Lallemand is algemeen directeur van Infrabel sinds de opsplitsing van de NMBS in drie ondernemingen in 2005. Drie jaar eerder was hij tot financieel directeur van de NMBS benoemd. Daarvoor was hij actief in de Belgische politiek namens socialistische partij PS. Helemaal onbekend is Lallemand niet bij de Franse spoorwegen. Zo was hij eerder al bestuurder bij de voorloper van SNCF Reséau, RFF (Réseau ferré de France) en bij Thalys.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.